Kragujevčani najuspešniji na 15. Međunarodnom takmičenju harmonikaša

- -
0

harmonikaNa 15. Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Loznici, koje je sinoć završeno dodelom  nagrada pobednicima, Kragujevčani su bili najuspešniji, u konkurenciji 34 učenika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Švajcarske.

Student harmonike, Miloš Katanić, sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu bio je najuspešniji u kategoriji starijih od 19 godina, dok je među učesnicima uzrasta od 17 do 19 godina pobedio Nevzad Demirović sa tog fakulteta.

Prvo mesto u konkurenciji harmonikaša od 15 do 17 godina osvojio je Dimitrije Simić iz kragujevačke Muzičke škole „dr Miloje Milojević“, dok je učenik ove škole, Petar Dinčić pobedio u grupi od devet do 11 godina.

Na završnom koncertu, u prepunoj dvorani starog zdanja Vukovog doma kulture, pobednici su odsvirali kompozicije iz takmičarskog repertoara, a među posetiocima bila je i kneginja Jelisaveta Karađorđević.

Zatim je nastupio trio „Ambasador“ sa Konzervatorijuma iz Lugana u Švajcarskoj, čiji sastav čine violinistkinja Alesja Palaoro iz Italije, čelistkinja Barbara Miševič iz Poljske i harmonikaš Momir Novaković iz Loznice, koji je kneginjin stipendista.

Nema komentara

Odgovorite