Kragujevački “piloti” na prvom Red Bull Flugtag-u u Srbiji

- -
0

FlugtagPrvi Red Bull Flugtag u Srbiji biće održan u  subotu 22. juna, na Adi Ciganliji, a  39 pilota sa svojim posadama iz cele Srbije spremno će čekati dozvolu za „poletanje“. Među njima, biće i tim iz našeg grada. Kragujevac predstavlja ekipa Madagaskar, pilot Alina Linkova Veljkovic, i kopiloti Marko Veljkovic, Mileta Nenadovic i Jelena Bogosavljevic.

Sve je spremno za jedno od najvećih dešavanja koja nas očekuju ovog leta u Srbiji! Nakon Austrije, Amerike, Nemačke, Brazila, Australije i još 28 zemalja širom sveta, Red Bull Flugtag će najzad dati krila hazarderskim pilotima i kreativnim letećim mašinama iz cele naše zemlje. Najboljih 39 timova, od ukupno 284 koliko se prijavilo za učešće, svojim nastupima na rampi i letovima, pa čak i padovima u vodu sa 6 metara visoke rampe neće ni jednog posetioca ostaviti ravnodušnim.

Program na Adi Ciganliji počeće u 12 časova kada se otvara izložbena zona u kojoj će posetioci moći da pogledaju letelice, razgovaraju i slikaju se sa timovima, a spektakularno otvaranje i prvi let sa rampe očekuje se u 15 časova. Kako bi zabava bila urnebesna do kraja, dobro poznata lica Nikola Ðuričko, Ivana Bajić i Ajs Nigrutin biće zaduženi za vođenje programa i davanje dozvola za poletanje, dok će takmičare ocenjivati stručni žiri sastavljen od poznatih ličnosti, sportista i stručnjaka za vazduhoplovstvo.

Na Red Bull Flugtagu prvenstveno je bitna kreativnost letelice, ali i nastup tima na rampi i daljina. Pre poletanja, svaki tim će imati 30 sekundi vremena za nastup na rampi, a poželjno je da članovi tima budu odeveni u skladu sa svojom letelicom. Nastup na rampi, letelicu i postignutu daljinu ocenjivaće četvoročlani žiri. Iz tog razloga, može da se desi da pobedi letelica koja nije imala najduži let, već je nasmejala publiku do suza.

Timove koji se nađu na pobedničkom postolju očekuju nezaboravne nagrade. Prvoplasirana ekipa imaće priliku da uživa u letu sa predsedničkim avionom Josipa Broza Tita – Daglas DC6, koji se danas nalazi u Red Bullovom Hangaru 7 u Austriji. Drugoplasirani tim će osvojiti let sa akro grupom Stars iz Novog Sada u mlaznom avionu Galeb G2, dok trećeplasiranu ekipu očekuju padobranski tandem skokovi. Posebna nagrada, u vidu akrobatskog leta, očekuje i tim koji uspe da obori svetski rekord u daljinskom letu od 69,79 metara.

Više informacija o samom dešavanju možete pronaći na www.redbullflugtag.rs

Nema komentara

Odgovorite