Kragujevački kuvari ponovo među najboljima! Pregršt medalja i na “Gastro kupu Srbija”!

- -
0

Na nedqvno održano ‘’Gastro kupu Srbija’’, profesionalnom kulinarskom takmičenju u Novom Sadu, kragujevački kulinari osvojili su 7 zlatnih, 2 srebrne i 5 bronzanih medalja, kao i pehar za drugo mesto koje je pripalo Stefanu Ristoviću u izboru za najboljeg kuvara. Prvo mesto je odneo Bojan Krečar, kulinar iz Banja Luke.

Sudijski tim koji su činili Michelin star chef Đorđo Diana (ITA), Dejan Stanković (SRB), Dragan Šljivić (BiH), Saša ‘’Pakleni’’ Mišić (SRB), Miloš Jovanović (SRB) ove godine su podigli kriterijume na najviši mogući nivo i tražili od takmičara savršenstvo ukusa i besprekorno znanje iskazano u raznim tehnikama i disciplinama kuvanja.

Michelin star chef Đorđo Diana, jedan od najboljih kuvara sveta, naglasio je da želi takmičare da gurne do maksimuma svojih mogućnosti i da je to jedini način da pokažu znanje i kreativnost.

‘’Da bi se ostvarili kao uspešni kulinari, morate svaki dan da terate sebe do krajnjih granica. Srbija ima veoma dobre i cenjene kuvare, a ovim načinom ocenjivanja i pritiska na takmičare želimo da vidimo šta to Srbija i države u regionu mogu da ponude svetu. Koliko sam video do sad, ima mnogo toga’’, naglasio je Diana.

‘’Gastronomija u Srbiji je definitivno dobila novu dimenziju nakon ovog takmičenja. Presrećni smo ostvarenim rezultatima, jer ovaj način ocenjivanja možete doživeti samo na najvećim i najzahtevnijim kulinarskim takmičenjima na svetu. Mi ćemo se i dalje truditi da usavršavamo naše kulinare i da pratimo nove trendove kako bi držali korak sa svetskom kulinarskom strukom’’, rekao je potpredsednik HoReCa asocijacije Vladimir Arsenijević.

Ovaj izvanredan rezultat ostvaren je u konkurenciji više od 80 takmičara iz Srbije i regiona.

Nagrađeni tim HoReCa asocijacije:

Stefan Ristović – Pehar za drugo mesto u ukupnom plasmanu, 3 zlatne medalje, merit diploma
Milan Stevanović – 2 zlatne medalje, 1 srebrna medalja, merit diploma
Uglješa Stepanović – 1 zlatna, 1 srebrna, 2 bronzane medalje
Aleksandar Keljanović – Zlatna medalja (carving)
Aleksandar Biševac – 2 bronzane medalje
Luka Pecelj – bronzana medalja

Nema komentara

Odgovorite