Kragujevački kulinari uspešni u Sloveniji

- -
0

Lepe vesti stižu iz Slovenije! HoReCa asocijacija Kragujevac osvojila je nova priznanja.

Na II Internacionalnom kulinarskom takmičenju koji je održano u Kranjskoj Gori u Sloveniji, na kome su predstavnici Kulinarske federacije Srbije učestvovali a u čijem sastavu spadaju HoReCa asocijacija Kragujevac, Asocijacija šefova kuvara Srbije i Kulinarska Asocijacija Srbije, osvojili su ukupno četiri zlatne medalje, tri srebrne, dve bronzane i dva pehara za drugo i treće mesto u ukupnom plasmanu.

U veoma jakoj i selektovanoj konkurenciji na ovogodišnjem takmičenju, naši kulinari još jednom su pokazali da Srbiju treba uvrstiti u jednu od najvećih kulinarskih sila u Jugoistočnoj Evropi.

Na ovom takmičenju, naši kulinari osvojili su nagrade u konkurenciji od preko 100 takmičara iz čitave Evrope. Devet medalja i dva pehara, kragujevački i beogradski kulinari osvojili su u kategorijama ‘’nacionalno jelo na moderan način’’ i ‘’moderno jelo’’.

Uspeh je utoliko veći jer je ostvaren pred respektabilnim imenima svetskog kulinarstva koja su sačinjavala žiri manifestacije.

Predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije Dejan Stanković ističe da je prezadovoljan ostvarenim rezultatima.

“Spremali smo se detaljno za ovo takmičenje i posle iscrpljujućih konsultacija i predloga , uspeli smo da napravimo recepturu za koju smo bili sigurni da će ostaviti dobar utisak na sudije koje su imale veoma strog ali pravičan kriterijum ocenjivanja. Ovom prilikom moram da odam priznanje našim momcima koji su zaista pokazali kako se profesija i boje Srbije koje predstavljaju vole i poštuju. Ove godine Kulinarska federacija Srbije dobila je pojačanje od strane višestruko nagrađivane HoReCa asocijacije Kragujevac sa kojom planiramo da ostvarimo ambiciozne razvojne planove na polju gastronomije”, rekao je Stanković.

Nagrađeni tim Kulinarske federacije Srbije:

Uglješa Stepanović (KAS)- Zlatna medalja, srebrna medalja i pehar za drugo mesto
Milan Stevanović (HoReCa) – Srebrna medalja, bronzana medalja i pehar za treće mesto
Petar Bojković (KAS) – Zlatna medalja
Milan Savić (KAS) – Bronzana medalja
Darko Bojić (KAS)– Zlatna medalja
Stefan Ristović (HoReCa, AŠKS)– Zlatna medalja, srebrna medalja
Dragan Jerotić (AŠKS)- diploma

Nema komentara

Odgovorite