Kragujevački klinički centar duguje oko 10 miliona evra

- -
5

klinički centarKlinički centar u Kragujevcu ima dugovanja veća od 10 miliona evra, a najviše se duguje za lekove, sanitetski materijal i nadoknade zaposlenima, saopštila je danas uprava ove zdravstvene ustanove.

Direktor kragujevačkog Kliničkog centra Nebojša Arsenijević rekao je na konferenciji za novinare da je to jedna od ustanova sa najvećim dugovanjima.

– Mi najviše očekujemo od otpisa dugova, ali još ne znamo šta će od dugovanja država da preuzme i pretvori u javni dug, kao i kako će da izgleda centralizovano snabdevanje – rekao je Arsenijević.
On je ocenio da zdravstveni sistem “nije dobar, trom je, dezorganizovan i raštimovan, a veliki je i upliv politike koju vodi Republički fond za zdravstveno osiguranje”.
Prema rečima Arsenijevića Kliničkom centru u Kragujevcu, koji ima 2.160 radnika nedostaju kadrovi.

– Prema našim standardima nedostaje od 400 do 600 medicinskih radnika sa srednjim i višim obrazovanjem, pomoćni radnici, a vrlo brzo će taj problem biti izražen i sa lekarima – rekao je Arsenijević.

On je naveo da na primer na opštoj hirurgiji ima 15 specijalista koliko je bilo i 1968. godine. Pomoćnica direktora za hirurške grane Jasna Jevdjić, kao problem je navela i veliki nedostatak hiruške opreme, jer je postojeća stara.

– Nedostaju respiratori, monitori, novi instrumenti, oprema za laparoskopsku hirurgiju i druga oprema za uvodjenje novih operativnih metoda – rekla je Jevđić.
Ona je ocenila da je kragujevački KC u nezavidnoj situaciji u odnosu na druge centre, jer se veća sredstva izdvajaju za ustanove u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.
Izvor: Beta

5 Komentara

  1. Zato je DS podrzala hapsenja ovih iz Zajedno… Ko zna sta je tata radio u KC pa cika iz Mupa drzi u saci

  2. Da je Prof.Arsenijevic postavljen pre Obradovica nista od ovog ne ni bilo,tj.akreditacija je sjebala Klinicki centar…ni jedan klincki nije akreditovan ..ne zato sto nisu prosli…vec zato sto nisu hteli …jer su njima bitniji pacijenti……a ne papirologija.

Odgovorite