Kragujevački gimnazijalci najbolji lingvisti u Srbiji

- -
0

lingvisti gimnazijalciČlanovi lingvističke sekcije Prve kragujevačke gimnazije u čijem radu učestvuju učenici svih razreda ove škole, ali i talentovani osmaci, učenici oglednog odeljenja, osvojili su prvu nagradu na republičkom takmičenju i time postali najbolja lingvistička sekcija u Srbiji.

Za njih, njihove profesore i direktorku Prve kragujevačke gimnazije je, tim povodom, priređen svečani prijem u zgradi Grada. Dragoslav Milošević, član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje i Slavica Đorđević, pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštite kulturne baštine i uređivanje grada, uručili su nagrađenim učenicima knjige koje su poklon grada Kragujevca.

– Ova poruka, koju odavde svi zajedno šaljemo, upućena je svim mladim ljudima, vašim drugovima iz drugih škola na nivou grada Kragujevca, a to je poruka da u svetu u kome mi danas živimo postoje neke druge vrednosti, koje vi u ovom trenutku predstavljate, koje jesu prave životne vrednost, a to je i kreativnost, rad i rezultati rada, i motivacija, i uspeh i one, u današnje vreme postoje paralelno, kao protivteža, nekim drugačijim vrednostima koje u društvu postoje, koje su negativne, i koje su ponekad dominantne – rekao Dragoslav Milošević, ovom prilikom.

Na inicijativu njihovih profesora srpskog jezika i književnosti, Mirjane Arnaut i Maria Badjuka, obnovljena je lingvistička sekcija koju je u ovoj školi osnovala profesorka Ljubica Žikić i njenim radom rukovodila do odlaska u penziju. Učenici su pokazali veliko interesovanje i motivaciju za rad u ovoj sekciji, i prvi rezultati su stigli za kratko vreme.

Prema rečima profesora, nije bilo teško raditi sa ovako darovitom decom koja sama pokazuju inicijativu, kreativna su i sama pronalaze način da uče kroz zabavu. I teme kojima su se kragujevački gimnazijalci bavili i njima osvojili pobedu na republičkom takmičenju takođe su bile zanimljive, od grafita i žargona Kragujevca, porekla svojih imena, preko naziva firmi i prodavnica u gradu, do grešaka u komunikaciji na društvenim mrežama.

Nema komentara

Odgovorite