Kragujevac u Kini predstavio investicione projekte

- -
0

Grad Kragujevac predstavio je u Kini, u Sianu, svoje potencijale i nameru da privuče investitore.

Kineskim investitorima Kragujevac se predstavio skupom projekata pod nazivom “Kapija Evrope“.

U okviru projekta Industrijski park “Feniks“, Kragujevac želi da razvija industrijsku zonu kroz izgradnju infrastrukture, proizvodnih objekata i dovođenje investitora koji bi u tim objektima pokretali industrijsku proizvodnju.

U okviru projekta zdrave hrane “Put hrane“, Kragujevac je zainteresovan da pronađe partnere u oblasti proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda koji bi bili plasirani na tržište Kine.

Kragujevac traži kineskog partnera sa kojim će, u okviru projekta Filmski grad “Valter studio“, da gradi kulturni most između Evrope i Kine kroz izgradnju filmskog grada, u saradnji sa rediteljem Emirom Kusturicom, kao kreativnim direktorom projekta.

Četvrti projekat je izgradnja velikog zabavnog parka “Zmajeva zemlja“ čime bi Kragujevac obogatio turističku ponudu čitavog regiona.

Nakon emitovanja promo filmova o tim projektima i prezentacija organizovani su i pojedinačni razgovori sa zainteresovanim investitorima.

Pored navedenih projekata iz Kragujevca, na sajmu “Put svile” u Kini, svoje proizvode prezentuju i privrednici iz Srbije, među kojima dominiraju prehrambeni proizvođači.

Nema komentara

Odgovorite