Kragujevac spreman za Jazz festival

- -
2

U Kragujevcu će 28. i 29. oktobra biti održan XVIII Internacionalni džez festival. Na konferenciji u Skupštini grada predstavljen je program ovogodišnjeg festivala. Organizator, za punoletstvo festivala, najavljuje raznoliki džez.

“Festival ove godine otvara subotički bend “Iz principa“, najmlađi džez bend u Srbiji. Pomalo ima simbolike u tome, osim što su nabolji i najmlađi džez sastav, momci su rođeni u godini kada je bilo prvo izdanje Internacionalnog džez festivala a naš festival obeležava punoletstvo”, rekao je Gordan Matić, direktor festivala.

U nastavku prve večeri nastupiće Luca Dell Anna Quartet iz Italije i jedno od najzvučnijih imena svetske džez underground scene Kris Davis i Bill Drummond, pijanistkinja i bubnjar iz Njujorka.

“Druge večeri nastupiće nemačka kompozitorka i bubnjar iz Nemačke, Eva Klesse Quartet i zatim čuveni Karl Ratzer iz Austrije, jedan od najpoznatijih evropskih džez gitarista. Ovogodišnji festival zatvoriće gosti iz Turske, Ilhan Ersahins Istambul Sessions. Predstavnici ove zemlje prvi put nastupaju na kragujevačkom festivalu i predstavnici su 36 države koja gostuje”, kazao je Matić.

Svi koncerti počinju u 20 sati u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Cena dnevne karte je 750 dinara.

U okviru XVIII Internacionalnog džez festivala predviđena je izložba najboljih plakata koja će biti postavljena u šoping centru Kragujevac Plaza u periodu od 20. do 25. oktobra a biće organizovana i nagradna igra od 26. do 28. oktobra u okviru koje će biti podeljene ulaznice za oba festivalska dana.

2 Komentara

  1. Centar Sumadije i Srbije neguje dzez muziku i festival opstaje a festival frule ugasen i niko ne pomislja da ga obnovi.Nemam nista protiv bilo koje muzike ali mi smo ipak zemlja harmonke, frule, opanka i kola..zasto se stidimo nasih korena i kada cemo poceti da cenimo prave vrednosti?

Odgovorite