Kragujevac prvi na konkursu Ministarstva za demografiju i populacionu politiku

- -
0

Grad Kragujevac dobio je 30,5 miliona dinara bespovratnih sredstava, za šest projekata sa kojima je konkurisao kod Ministarstva zaduženog za demografiju i populacionu politiku Vlade Republike Srbije.

Novac će u najvećem delu biti usmeren na rekonstrukciju i opremanje kuhinja vrtića Bambi i Kolibri i dečijeg odmarališta na Kopaoniku, kao i nabavku vozila i dela opreme za patronažnu službu kragujevačkog Doma zdravlja.

Shodno uslovima Konkursa, grad Kragujevac je bio dužan da izdvoji deo sredstava kao učešće jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu od dodatnih 7,6 miliona dinara. Kragujevac je u okviru ovog programu učestvovao sa još tri opštine, Aranđelovcem, Knićom i Račom, a ukupan iznos dobijenih sredstava iznosi 62,6 miliona dinara.

Projekti grada Kragujevca, kao i partnerskih opština, dobili su najviše, 100 poena, pa su na rang listi vrednovanja zauzeli prvo mesto. Na ovom Konkursu učestvovalo je 119 lokalnih samouprava sa preko 70 projekata, od čega je odobreno 30, zašta je Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku izdvojilo blizu 500 miliona dinara.

Nema komentara

Odgovorite