Kragujevac pregovara o dolasku stranog investitora

- -
4

Nebojsa Zdravkovic Pokret za nas gradKragujevačka administracija pregovara o dolasku jednog velikog stranog proizvođača iz metalskog kompleksa, kaže Nebojša Zdravković.

“Radi se o inostranoj kompaniji koja je zainteresovana za grinfild investiciju, odnosno koja želi da svoju proizvodnju preseli u Kragujevac i zaposli značajan broj radnika”, rekao je zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković agenciji Beta.

On je kazao da još ne može da otkrije o kojoj je kompaniji reč dodavši da će taj podatak objaviti gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Prema rečima Zdravkovića, u planu je da se investitorima obezbede nove radne zone kao i da uz finansijsku pomoć Vlade Srbije budu realizovani neki od krupnih infrastrukturnih projekata.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da će 2015. godina godina proteći u znaku stabilizacije javnih finansija u Kragujevcu zbog čega neće biti grandioznih projekata ali će se raditi na privlačenju investitora.

“2015. godina će biti pre svega godina stabilizacije gradskih finansija i javnih i komunalnih preduzeća uz maksimalnu racionalizaciju troškova, da bi mogle uredno da se servisiraju zarade zaposlenima i obaveze prema dobavljačima”, rekao je Zdravković.

On je naveo da je zahvaljujući gradonačelniku Kragujevca, nakon nekoliko meseci deblokiran račun grada Kragujevca za 300 miliona dinara.

4 Komentara

  1. “On je naveo da je zahvaljujući gradonačelniku Kragujevca..”, bljuc, i u KG-u je pocelo da vlada poltornstvo. Sto se g-din gradonacelnik nije pojavio sa ovom vescu, nego kad od toga nista ne bude bilo, da se okrivi Betula. A cemu ce drugo i da mu sluzi?

  2. A što Vi Dragana mislite da je to poltronizam? Pa naravno da će to reći jel je to tačno. Pa šta ste mislili da je ZZŠ zaslužan? Ne razumem! Pa dok je Zdravković donosio pare I realizovao projekte u Kragujevacu, naravno da je bio zaslužan. Kako kaže Njegoš ne pada sneg da pokrije breg već da svaka zverka ostavi svoj trag. Profesor je otavio u gradu svoj trag a to su mnoštvo projekata I investicija.

Odgovorite