Kragujevac predstavljen na Međunarodnom sajmu turizma

- -
0

gto kragujevac (2)

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ u saradnji sa turističkim organizacijama Topola, Knić, Rača i Batočina, predstavila je svoje turističke potencijale na zajedničkom štandu „Centralna Srbija“, u Hali 4 Beogradskog sajma, u okviru 37. Međunarodnog sajma turizma, održanog od 19. do 21. februara.

U petak, 19. februara, prvog sajamskog dana, posetiocima je predstavljena jedna od najpoznatijih i najposećenijih kragujevačkih muzičkih manifestacija „Arsenal fest“ koji se ove godine održava 23, 24 i 25. juna. Posetioci štanda Centralna Srbija imali su priliku da razgovaraju sa organizatorima i marketing menadžerima „Arsenal festa“ i da se upoznaju sa koncepcijom ovogodišnjeg festivala i mapom lokacija na kojima se održavaju programi.

Poslednjeg sajamskog dana, organizovano je predstavljanje turističkih potencijala centralne Srbije. Promociji je prisustvovao Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu.

– Mi smo promovisali naše kružne ture, odnosno posetu najznačajnijim turističkim lokalitetima u Šumadiji na teritoriji ovih pet gradova i opština. Naravno, svi mi se predstavljamo i pojedinačno, pa je tako Kragujevac predstavio svoje kulturno-istorijsko, ali i industrijsko nasleđe. Naravno, tu su promovisane sve naše mogućnosti odmora u seoskim domaćinstvima uz ponudu aktivnog odmora na selu, odnosno paraglajding, jahanje, planinarenje, pešačenje, lov, ribolov i svi drugi dodatni sadržaji koji odmor u seoskim domaćinstvima čine mnogo sadržajnijim. Jedan od najvažnijih segmenata naše ponude je city break, kraći odmor u Kragujevcu i tu smo predstavili bogatu ponudu – kaže Snežana Milisavljević, direktorka GTO „Kragujevac“.

U muzičkom delu programa nastupili su Danica Krstić, Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ i muška pevačka grupa SKC-a.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite