Kragujevac neće biti odsečen od transportne mreže zapadnog Balkana

- -
1

radomir nikolic zorana mihajlovic

Kragujevac će biti povezan sa koridorima i neće biti saobraćajno odsečen od transportne mreže zapadnog Balkana, kaže Zorana Mihajlović.

„Ne znam kako je počela ta priča da je Kragujevac odsečen, ali imamo i druge značajne gradove u Srbiji… Već smo imali razgovore o tome“, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Ali Kragujevac ima jedan drugi problem, a to je da u poslednjih nekoliko godina, pa i na današnji dan, ne postoji nijedan infrastrukturni projekat koji je u toku, kada govorimo o infrastrukturi, bilo da je reč o južnoj ili severnoj obilaznici“, rekla je Mihajlovićeva novinarima u Vladi.

„Zašto je to tako, to je pitanje za one koji su prethodno bili na vlasti“, poručila je Mihajlović.

Ona je, odgovarajući na komentar da se Kragujevčani žale da se taj grad neće naći na mapi puteva zapadnog Balkana, istakla da će Kragujevac svakako biti povezan sa Koridorom 10.

„Kragujevac neće biti odsečen, ne postoji nijedan razlog za to, dakle autoput Kragujevac-Batočina se, takođe, radi, severna i južna obilaznica će se raditi i već smo pričali sa gradonačelnikom Kragujevca (Radomirom Nikolićem)“, rekla je Mihajlović.

Kako je kazala, uskoro će se održati i sastanak sa svim ministrima saobraćaja Zapadnog Balkana i predstavnicima EU i tu ćemo ponovo razgovarati o osnovnoj transportnoj mreži zapadnog Balkana.

Ona je dodala da prethodnih godina nije bilo razvojnih projekata u Kragujevcu i da je sada potrebno vreme za njihovo pokretanje.

1 komentar

  1. Pa prica je pocela tako sto se ne radi auto put KG-Batocina i tako sto je pruga Lapovo-Kraljevo iz 17. veka i ne planirate da je elektrificirate. Vi ste naprednjaci obicini lazovi i narod vas sve vise prepoznaje kao folirante koji nista ne rade, samo volite vlast.

Odgovorite