Kragujevac najuspešniji grad, Stevanoviću titula najgradonačelnika

- -
3

veroljub verko stevanovicOdlukom Regionalne nezavisne agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija Bosne i Herecegovine, jugoistočne i srednje Evrope, Evropsko udruženje menadžera u BiH i časopisa “Euromanager”, titula najmenadžera – najgradonačelnika dodeljena je Veroljubu Stevanoviću gradonačelniku našeg grada, a i za najkompaniju – najuspešniji grad proglašen je Kragujevac.

Nagrada “Najmenadžer godine“ ustanovljena je 1994. godine, najpre kao lokalna nagrada Opštine Zenica, zatim, Zeničko – dobojskog kantona, a od 1999. godine postoji kao nagrada Najmenadžer BiH. Godinu dana kasnije nagrada dobija međunarodni karakter, tako što je najpre ustanovljena nagrada za menadžere i kompanije zemalja bivše Jugoslavije, a onda i čitave jugoistočne i srednje Evrope.

Danas je to prestižno evropsko i svetsko prizanje, a kandidate predlažu raniji dobitnici, udruženja poslodavaca, privredne komore regiona, ambasade, ministarstva i drugi organi i organizacije. Od ukupno hiljadu do dve hiljade predloga i nominacija u godišnjem ciklusu, žiri Direkcije ukupno dodeli tridesetak nagrada u više kategorija.

Neki od dosadašnjih dobitnika su Toni Meggle (Meggle), Živko Mukaetov (Alkaloid), Roman Glaser (Perutnina Ptuj), Zoran Janković gradonačelnik Ljubljane, Zdenko Pavček predsednik Gospodarske zbornice Slovenije i drugi.

Nagrada će gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanvoviću biti uručena 4. jula u hotelu «Holliday Inn» u Sarajevu. Tim povodom u izjavi za  Televiziju Tuzla, Veroljub Stevanović je istakao sledeće:

Ova nagrada za mene je veliko priznje, velika čast ali i dodatna obaveza da to opravdam. Moje političke ambicije su bile da Kragujevac dobije ono što mu pripada, da Kragujevac bude najrazvijenji grad u zemlji. Trećim mestom po svim ekonomskim parametrima nisam zadovoljan, ubeđen sam da ćemo na kraju ovog mandata biti odmah iza Beograda. Ne želim da Kragujevac bude drugi Beograd, a da Kruševac, Kraljevo ili Čačak budu u problemu jer to je pogrešna politika. Mi se zalažemo za regionalizaciju, za ravnomeran razvoj zemlje, da Srbija bude zemlja regiona, da svi gradovi dobiju svoju šansu, da novac koji se tu stvara, tu i ostaje, da se pomogne sa svih strana.

Posao gradonačelnika smatram najozbiljnijim poslom koji sam do sada radio i ono što sam započeo završiću do kraja, da promenim sliku grada i da mladi više ne odlaze iz Kragujevca.

3 Komentara

  1. Bravo gradonacelnice…. A pricaju sve je propalo u zemlji Srbiji, nema ko da vodi ovu zemlju… Bogami ima ko da je vodi i te kako.. Ti si prerastao Verko lokalne i regionalne okvire a sa ovakvim priznanjem vreme je cile da zasednees i na predsednicku funkciju ove zemlje… Nema ko, samo Verko, naka to bude buduca parola… Kragujevac oleeeeeeeeeee…

  2. Ne mogu da verujem da neko ko zivi na Pivari ima dobro misljenje o gradonacelniku i gradskoj vlasti. Zapravo o svim gradskim vlastima od sedamdesetih godina do danas (a i ubuduce, kako stoje stvari). Nadam se da je prethodni komentar ironican. Svi delovi grada sa druge strane pruge – Pivara sa Metinom brdom, Bresnica, Nova Kolonija, Lekina bara, pa zatim Ilina voda sa Kosutnjakom, Ilicevo… su u potpunosti zapostavljeni i maksimalno upropasceni. Apsolutno sam siguran da to nije slucajno tako. Ovakvu gradsku vlast mogu da podrzavaju samo ulizice koji su na taj nacin stekle licnu korist ili dosljaci sa Kosova, Crne gore, Sjenice… koji su u vecini zagospodarili gradom. Ali, za to su vec krivi moji preci i ostali kragujevacki i sumadijski starosedeoci.

Odgovorite