Kragujevac na Forumu u Kini

- -
0

Saradnja na izradi razvojnih strategija vezanih za projekat “Jedan pojas – jedan put“, tema je “Evroazijskog ekonomskog foruma 2017“, koji se od 21. do 23. septembra održava u Sianu, prestonici kineske provincije Šensi. Na tom skupu učestvuje i delegacija Kragujevca.

Učešće na forumu, koji predstavlja važnu platformu za uzajamno razumevanje i saradnju, a kroz intenzivne dijaloge političkih i privrednih krugova jačanje strategije povezivanja potencijlanih tržišta u evroazijskom regionu, ima i delegacija grada Kragujevca, koju predvodi Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika.

Uz zahvalnost na pozivu za učešće na međunarodnom forumu, Ivica Momčilović je obraćajući se skupu rekao da je gradu Kragujevcu “čast sto je ove godine postao deo velikog foruma, i to u vreme kada Srbija užurbanim korakom teži ka tome da postane deo „puta svile“, koji označava privrednu, kulturnu i turističku saradnju i razvoj zemalja na tom putu”.

“Put svile podrazumeva ulaganje u nešto novo ali i spajanje sličnog sa sličnim. Srbija i Kragujevac imaju potencijale i za jedno i za drugo, а мogućnosti za ulaganja u mašinsku, autoindustriju, IT sektor, poljoprivredu, turizam, kulturu su velike. Grad Kragujevac je spreman da svako ulaganja maksimalno podrži i pomogne svim sredstvima koja mu zakoni dozvoljavaju, jer za nas ulaganja znače nova radna mesta i nova zapošljavanja što je Kragujevcu u ovom trenutku jako potrebno”, naveo je Momčilović.

Evroazijski ekonomski forum, je međunarodni sastanak na visokom nivou koji se organizuje bijenalno.

Nema komentara

Odgovorite