Kragujevac domaćin Specijalne olimpijade

- -
0

specijalna olimpijadaGrad Kragujevac je od danas domaćin 8. Nacionalnih igara Specijalne olimpijade, na kojoj će učestvovati 250 sportista i trenera iz 12 klubova sa teritorije Republike Srbije. Ceremonija otvaranja biće održana večeras u 20 sati, na sportskim terenima hotela „Šumarice“.

Olimpijada je najveće takmičenje u našoj zemlji na kojoj se takmiče sportski klubovi za decu i omladinu sa posebnim potrebama.

– Specijalna olimpijada Srbije postoji od 2002. godine, a zahvaljujući ministarstvu omladine i sporta došli smo do nivoa da naši sportisti sada imaju potpuno isti rang kao i sportisti iz redovne populacije. Značaj je ogroman, a interovanje za učešće sve veće. Mi kontinuirano radimo na povećanju broja sportista, klubova, trenera i takmičenja, kao i uvođenju novih sportova. Specijalna olimpijada organizuje više od 20 lokalnih takmičenja godišnje u raznim sportovima (košarka, fudbal, atletika, stoni tenis), u kojima učestvuje više od 1.000 sportista. Trudimo se da im pružimo šansu jer to donosi radost, ali i poboljšava kvalitet života dece sa posebnim potrebama – rekao je Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne olipmijade Srbije.

Ove godine, prema rečima Nebojše Jevremovića, predsednika Sportskog kluba „Pčelice“, takmičari će se nadmetati u sledećim disciplinama muška košarka, fudbal za žene, plivanje, stoni tenis, atletika, a prvi put biće organizovane i igre u boćanju, na terenu Zavoda za smeštaj odraslih lica Male Pčelice. Naš klub predstavljaće 30 sportista. Inače, zahvaljujući gradu Kragujevcu koji je suorganizator takmičarima su na raspolaganju najbolji sportski objekti poput atletske staze na stadionu „Čika Dača“, bazena Sportskog centra „Park“ kao i terena za košarku i hale u Šumaricama.

Nema komentara

Odgovorite