Kragujevac domaćin Prvenstva Evrope u karateu

- -
0

Kragujevac će naredne godine biti domaćin Prvenstva Evrope u karateu. Sporazum o organizaciji tog takmičenja potpisali su predstavnici grada i JKA Šotokan Saveza Srbije.

Čast je i privilegija da grad Kragujevac bude domaćin ovako prestižnom takmičenju, a s obzirom na to da je ovo šampionat evropskog karaktera očekujem i veliki broj takmičara što će privući pažnju mladih ljudi da se posvete zdravom stilu života. Takmičenja i manifestacije ovog tipa predstavljaju svojevrsnu afirmaciju sporta i veštine”, rekao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada i dodao da je karate veština kojom se postiže jaka disciplina, samokontrola i posvećenost a uz njih je zagarantovan uspeh.

Zahvaljujući se u ime JKA Šotokan Saveza Srbije predsednik Vukoman Oliver Tomić rekao je da je održavanje ovakvog takmičenja promocija grada i da, što se tiče same organizacije, Savez ima iskustva ali da je podrška domaćina uvek neophodna.

“Verujem da je Kragujevac spreman i da ima kapaciteta i što se tiče smeštaja i drugih uslova koji su neophodni za održavanje manifestacije ovog tipa”, rekao je Tomić.

U ime grada Kragujevca Sporazum je potpisao Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta a u ime Karate – JKA Šotokan Saveza Srbije, Vukoman Oliver Tomić, JKA Šotokan Saveza Srbije.

Nema komentara

Odgovorite