Kragujevac domaćin karavanu “Moja Srbija“

- -
0

karavan1
Karavan “Moja Srbija“ koji je početkom juna krenuo put gradova Srbije juče se zaustavio u Kragujevcu u pešačkoj zoni kod Krsta, gde je turistčke potencijale svojih gradova, opština, i okruga predstavilo oko 50 izlagača. Domaćini promotivnog karavana “Moja Srbija“ koji su pokrenuli Gradska turistička organizacija Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija su lokalna samouprava grada Kragujevca i Gradska turistička organizacija.

“Za Kragujevac je ovo jedinstvena prilika da svoje turističke potencijale predstavi celokupnom domaćem tržištu, jer je kampanja “Moja Srbija“ i osmišljena da se poveća turistički promet tako što će gosti iz Srbije, posetiti destinacije unutar svoje zemlje“, kazala je Snežana Milisavljević direktorka GTO.

Kragujevačka turistička organizacija predstavila je samo neke od ustanova, institucija, preduzeća, društava, udruženja i pojedinaca sa kojima sarađuje: ustanove kulture, muzeje, Institute za biologiju i fiziku, Šumadija sajam, sportske centre “Park“ i “Mladost“, mlade umetnike, planinarska društva. Promovisan je seoski turizam i gastro ponuda a zajedno sa GTO Kragujevac ponudu su predstavile turističke organizacije iz Cantralne Srbije i Šumadije: Topola, Knić, Rača, Batočina, Lapovo, Rekovac, Despotovac i Aranđelovac.

karavan2

Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu, rekao je ovom prilikom da je Kragujevac kampanjom “Moja Srbija“ postavljen na mapu turističih centara naše zemlje. Osim što je grad bogate istorije, tradicije, automobilske industrije, Kragujevac postaje turistički centar sa zavidnim kapacitetima i infrastrukturom, i nadam se da će u budućnosti ostvarivati mnogo bolje rezultate nego što je to do sada bilo.

Erić je izrazio očekivanje da će tome doprineti i učešće grada Kragujevca, sa još pet gradova i opština, u izradi Strateškog master plana planine Rudnik, koji celu oblast planine Rudnik treba da postavi u središte koje joj geografski pripada i u središte turističke ponude Srbije.

Karavan “Moja Srbija“ obišao je sedam gradova, a do kraja juna posetiće još sedam. Obraćajući se izlagačima i posetiocima u Kragujevcu, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je rekla da je ovo dobar način da se promovišu turističke atrakcije koje Srbija ima da ponudi i izrazila nadu da će predstavljene lokacije i događaji probuditi znatiželju i inspirisati Kragujevčane da ih obiđu ili proprate.

Inače u bogatom kulturno umetničkom programu na bini ispred Krsta, nastupali su dečji hor “Amadeus“, Tamara Repanović, solisti Muzičke škole “Miloje Milojević“, pevačke grupe i folklorni ansambli SKC, KUD “Svetozar Marković“, “Smilje“ i “Dukati“, plesne grupe “La Luna“ i “Fiesta“ iz Kragujevca i KUD “Oplenac“ iz Topole.

Nema komentara

Odgovorite