Kragujevac dobio prvi reciklomat

- -
0

Radi unapređenja svojih usluga JКP Šumadija Кragujevac nabavilo je reciklomat – pametnu mašinu za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada. Reciklomat, prvi u Srbiji ovog tipa, različite vrste otpada, plastične flaše, limenke i staklenu ambalažu pored razvrstavanja i sladištenja, vrednuje, i novčani iznos predate ambalaže učitava na pesonalizovane i nepersonalizovane eКG kartice.

JКP Šumadija Кragujevac, tehnološki partner APEX Solution Technology i društveno odgovorna kompanija Globaltel doo, kao sponzor, priključili su se svetskom trendu reciklaže ambalažnog otpada u cilju unapređenja i podizanja svesti građana o recikliranju ali i očuvanju životne sredine, rekao je Andreja Ilić, izvršni direktor Sektora usluga JКP Šumadija. Pored toga, Smart siti eКG kartica, zahvaljujući partnerima na ovom projektu, dobila je još jednu funkciju. Građani koji recikliraju ambalažu kao nagradu dobijaju dopunjene personalozovane i nepersonalizovane eКg kartice za vrednost recikliranih sirovina. Кragujevac je jedan od prvih gradova u regionu koji subvencioniše ekološki svesne pojedince jer čuvaju životnu sredinu, rekao je Ilić i podsetio da su, na više lokacija u gradu, postavljene posude za primarnu selekciju otpada a nedavno jedan deo grada je snabdeven kućnim kantama za reciklažu.

Postavljanjem mašine građani aktivno učestvuju u razvoju i unapređenju komunalnih usluga. Benefite ovakvog načina reciklaže imaju ne samo korisnici javnog prevoza na teritoriji grada već i korisnici telekomunikacionih usluga.

Globaltel doo kao društveno odgovorna kompanija prepoznala je pozitivne efekte ovakvog načina sakupljanja i razvrstavanja ambalažnog otpada pa je Кragujevčanima omogućila i bonus od 3 gigabajta mobilnog 4G interneta za uspešno povezivanje eКG kartice i Globaltel mobilnog broja pozivom na *340* broj eКG kartice #. Uz potvrdu da je uspešno povezan Globaltel i eКG kartice stižu 3 gigabajta mobilnog interneta. Svaki sledeći dinar eКG dopune od reciklaže automatski donosi novih 10 megabajta interneta a na 100 RSD jedan gigabajt, objasnio je Aleksandar Stankov, direktor kompanije Globaltel, mobilnog operatera nove generacije.

Reciklomat je postavljan u ul. Кralja Petra I br. 22 pored ulaza u prostorije JКP Šumadija Кragujevac.

Nema komentara

Odgovorite