Kragujevac će dobiti Tehnološki park

- -
1

Regionalna privredna komora Kragujevca će uz podršku regionalnih razvojnih i finansijskih institucija italijanske regije Friuli Venecija Đulija realizovati aktivnosti na uspostavljanju lokalnog partnerstva i osnivanja Tehnološkog parka Kragujevac.

U prostorijama Tehnološkog Pola Pordenone, u Pordenoneu (Italija), u četvrtak (8. novembar 2012. godine) je potpisan Memorandum o razumevanju za osnivanje Tehnološkog parka u Kragujevcu, između Tehnološkog Pola Pordenone i Regionalne privredne komore Kragujevac.

Memorandum su potpisali dr Nikola Cile, predsednik Tehnološkog pola Pordenone i mr Dušan Puača, predsednik RPK Kragujevac.

Potpisivanju su prisustvovali i ministar za međunarodne odnose regije Friuli Venecija Đulija Elio De Ana, direktor Ministarstva za međunarodne odnose regije Friuli Venecija Đulija Lućano Poceko, direktor FINEST-a Renato Pujati, i Predrag Lučić, direktor Agencije za promociju investicija i podršku biznisu Cenralne Srbije.

Memorandumom je predviđeno da Regionalna privredna komora Kragujevac uz podršku regionalnih razvojnih i finansijskih institucija Friuli Venecija Đulija realizuje aktivnosti na uspostavljanju lokalnog partnerstva i osnivanja Tehnološkog parka Kragujevac u okviru projekta “Mekom”. Projektom “Mekom”, koji finansira Vlada regiona Friuli Venecija Đulija je predviđeno intenziviranje i internacionalizacija saradnje italijanskih i srpskih preduzeća ovih regiona.

Izvor: ekapija.com

1 komentar

Odgovorite