Kragujevac blizu odluke o ukidanju vanredne situacije, nije potencijalno žarište

- -
1

Grad Kragujevac je sve bliži ukidanju vanredne situacije i očekuje se da to bude sprovedeno u najskorije vreme, rekao je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Kragujevac Predrag Delić demantujući izjave iz Instituta “Batut” da je taj grad žarište koronavirusa. On je rekao da mu “zaista nisu jasni parametri” na osnovu kojih je direktorka “Batuta” Verica Jovanović donela zaključak da je trenutno Kragujevac “žarište”.

“Mi ovde pratimo sve pozitivne pacijente, izolaciju nad njihovim ukućanima, kontaktima, tako da mogu da kažem slobodno da se sa epidemiološke tačke gledišta sve to maksimalno dobro prati i nema ni jedan razlog da možemo da kažemo da Kragujevac u ovom trenutku postaje žarište”, rekao je Delić..

Dodao je da i kada bude ukinuta vanredna situacija u gradu, ostaju na snazi mere koje je doneo republički Krizni štab: nošenje maske, održavanje fizičke distance, pojačana higijena.

Prethodnih dana je medicinska struka u Kragujevcu davala ocene da je epidemiološka situacija u Kragujevcu “i dalje nesigurna”.

U Kragujevcu, inače, nema društvenih sadržaja koji mogu biti organizovani na otvorenom. Ugostiteljski objekti rade skraćeno zbog čega su ugostitelji izražavali nezadovoljstvo okupljanjem ispred gradske uprave, tražeći da se radno vreme produži sa 23 sata na jedan iza ponoći, po ugledu na Beograd.

1 komentar

  1. Ništa to nije čudno znajući kakav je profil vecine direktora u bilo kojoj javnoj instituciji I kako se po naredjenju manipuliše sa brojkama zarażenih I preminulih navodno od korone. Manipulacija koja je I malom detetu već jasna. Stanovništvo se sračunato I konstantno zastrašuje sa mnogim informacijama!

Odgovorite