„KOSMETU NA POKLON” će i ove godine obradovati decu sa Kosova i Metohije

- -
0

Organizatori tradicionalne studentske humanitarne akcija „Kosmetu na poklon” i ove godine pozivaju sve građane, studente i đake da učstvuju u akciji prikupljanja slatkiša, slaniša, školskog pribora, garderobe i novčanih sredstava koje početkom januara, pre Srpske nove godine nose deci školskog uzrasta, deci ometenoj u razvoju, ugroženim porodicama, bolnicama i manastirima.

 

Ideja same akcije potekla je sa novosadskog Pravnog fakulteta, koji je uputio poziv ostalim Pravnim fakultetima, među kojima se nalazi i kragujevački kao jedan od nosećih stubova akcije koja je ponela ime „KOSMETU NA POKLON“.

Pomoć koja se prikupi je uglavnom produkt aktivnosti koje kao studenti organizuju u vidu humanitarnih predstava, utakmica i žurki, a u cilju da pomoć bude što veća, ovim putem se apeluje na građane da se ukljuće i zajedno sa studentima obraduju one koji su nepravedno separatisani, a više nego poklone iscekuju da vide i čuju da nisu zaboravljeni.


Kao jedan od organizatora ove akcije i kao neko ko poprilično emotivno dož
ivljava sve ovo, mogu ti reći da nije ni malo lako . Moliti za prevoz, pripremati silnu papirologiju, “dozvole” da svojima odnesete paketić koji na granici cepaju zbog navodne kontrole, bespotrebno i vičečasovno maltretiranje na kvazi granici, dok vam promrzle noge klecaju usled silnog ulaženja i izlaženja iz ledenog autobusa. Međutim, uz toplinu dočeka koji nam pripreme i uz misao da nas željno iščekuje brdo osmeha, lako se sve zaboravi. Nema lepšeg osećaja kada oronule učionice sa svega nekoliko učenika, ispuni graja i smeh, kada vas, običnog stranca, ushićeno zagrle malene ruke dok u vazduhu osećate miris Prokletija i Dečanskog tamjana, ni većeg poklona od blagoslova Pećke igumanije. – izjavila je Maja Gogić, student prodekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Posebnu zahvalnost Maja upućuje caffeu Carpe Diem koji je velikodušno izašao u susret i omogućio da organizuju prvu humanitarnu žurku koja će se održati u sredu 13. decembra.

Svi oni koji žele da budu humani i da pomognu u daljem sprovođenju akcije mogu kontaktirati organizatore na sledeće načine:

-Koordinator akcije za Kragujevac – Nikola Radulović – instagram @eludar039″ , broj telefona 064 945 1342
-Predstavnik Parlamenta Pravnog fakulteta – Marko Biočanin – instagram @biocanin_marko, broj telefona 064 574 14 55
-Student prodekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu – Maja Gogić– instagram @maja_dolce, broj telefona 063 8041883, mail dolce1994kg@gmail.com

Nema komentara

Odgovorite