Kontrola buke i radnog vremena

- -
0

U užem centru grada sprovedeno je kontrolno merenje buke u okviru prve od više planiranih akcija vanrednih inspekcijskih nadzora, navode iz Gradske uprave.

“U cilju zaštite građana od buke i održavanja komunalnog reda, reagujući na povećan broj predstavki građana vezanih za ovu oblast Inspektorat za zaštitu životne sredine i Komunalni inspektorat uz asistenciju Komunalne policije i saradnju sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac, izvršio je kontrolu ugostiteljskih objekata i noćnih klubova u ulici Kralja Petra I Karađorđevića i pešačkoj zoni u ulici Lole Ribara”, navedeno je na zvaničnom sajtu grada.

Ističe se da su prilikom ove kontrole utvrđena prekoračenja dozvoljenih graničnih nivoa buke u odgovarajućim zonama, prekoračenja radnog vremena u letnjima baštama i ugostiteljskim objektima.

“Protiv prekršilaca biće započeti odgovarajući postupci u skladu da utvrđenim činjeničnim stanjem i zakonskim ovlašćenjima. U letnjem periodu, a posebno vikendima češći su prekršaji vezani za ovu oblasti. Gradske inspekcije planiraju pojačan nadzor, naročito u gusto naseljenim zonama užeg gradskog jezgra, u cilju poštovanja propisa, zaštite životne sredine, komunalnog reda i javnog interesa”, navedeno je na sajtu grada.

Nema komentara

Odgovorite