Konkurs za učešće na Sajmu organizacija civilnog društva

- -
0

sajam civilnog društvaTACSO (Technical Assistance for Civil Society Organisations) kancelarija u Srbiji raspisala je poziv za organizacije civilnog društva Šumadije i Pomoravlja da konkurišu za učešće na Sajmu organizacija civilnog društva(OCD) koji će se održati u Kragujevcu 28. maja 2013. u pešačkoj zoni.

Opšti ciljevi TACSO projekta su da potpomaže jačanje kapaciteta i odgovornosti organizacija civilnog društva (OCD) u okviru zemalja korisnika IPA sredstava i da unapređuje kvalitet usluga OCD i održivu ulogu OCD u demokratskim procesima.

Cilj organizovanja Sajma OCD u Kragujevcu je povećanje vidljivosti i pospešivanje uključenosti OCD u demokratske društvene procese na putu ka integraciji sa Evropskom Unijom, kao i razvijanje dijaloga između tri sektora civilnog društva (građana/ki, lokalne samouprave i privatnog sektora).

Učešće je namenjeno svim organizacijama civilnog društva koje su registrovane na teritoriji Šumadije i Pomoravlja, i bave se osnaživanjem OCD i podizanjem njihovih kapaciteta, razvijanjem dijaloga sa lokalnim samoupravama, ili međusobnim umrežavanjem na putu integracija sa EU.

Sajam OCD je osmišljen da svaka OCD može uzeti učešće na po jednom štandu, gde će putem promotivnog materijala pretstaviti svoje cljeve i aktivnosti građanima i drugim organizacijama.

Pored predstavljanja OCD na samim štandovima, tokom Sajma će se održati i skup na temu „Transparentno finansiranje civilnih organizacija iz lokalnih budžeta“.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite