Koka-kola i građani opremaju dečju sobu radosti

- -
0

Koka-kola novogodišnji karavan i ove godine će obići 11 gradova širom Srbije, među kojima je i Kragujevac. Druženje sa Koka kolom u našem gradu će biti organizovano 29. decembra na Trgu Kod krsta, od 18 do 20 sati.

Sem zabave, naročito treba istaću humanitarni karakter koji karavan ima. Naime, ove godine dečje sobe u 11 bolnica biće okrečene, opremljene novim nameštajem i dečjim knjigama. U našem gradu opremiće se dečja soba na dečjem odeljenju Kliničkog centra.

Opremanjem dečjih soba radosti i kreiranjem biblioteka za najmlađe, boravak u bolnici će mališanima biti prijatniji, jer će kroz priče i bajke moći da uživaju u svetu mašte i da na trenutak zaborave na zdravstvene probleme.

Na centralnim gradskim lokacijama, građani će moći da daju svoj doprinos akciji, tako što će na karavan doneti očuvane dečje knjige. Kragujevčani će to moći da učine u knjižari Laguna u ulici Kralja Petra Pprvog. Knjige za opremanje bolnica će biti prikupljane i u Laguninim knižarama „Delfi“ širom Srbije od 1. decembra.

Za donetu knjigu, svi građani će dobiti poklon CD sa najlepšim bajkama današnjice iz Lagunine „Riznice bajki za laku noć“ koje su za ovu priliku pročitali naši poznati glumci Nebojša Glogovac, Bojana Stefanović, Ivan Zarić, Ivana Zarić, Milica Zarić, Dubravka Mijatović, Srđan Timarov i Dragan Vujčić Vujke, i na taj način pružili doprinos akciji.

Prikupljene knjige biće dostavljene bolnicama pri poseti Deda Mraza i njegove družine.

Svi posetioci karavana moći će da uživaju i u predstavi, a posebno iznenađenje je fotografisanje sa Deda Mrazom, za šta je zadužena kompanija Canon. Svi koji se budu slikali, svoju novogodišnju uspomenu sa karavana i druženja sa omiljenim „dekom“ moći će odmah da ponesu sa sobom, zahvaljujući Canon Selphy štampačima

 

Nema komentara

Odgovorite