Ko preti sindikalnom lideru?

- -
1

Preko društvene mreže Facebook od novembra predsedniku Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, Jugoslavu Ristiću, stižu pretnje fizičkim napadom, uz brojne vulgarnosti i uvrede na ime njegove porodice. Obavešteni su nadležni organi i čekaju se utvrđivanje identiteta i dalje postupanje.

sindikat

Pretnje su započele u novembru i nastavljene su do danas, o čemu su policiji dostaviljeni dokazi, saopštavaju iz Samostalnog sindikata Kragujevca.

Pored pretnji u kojima se navodi da će izvršiti fizički napad na Ristića, poruke obiluju vulgarnostima i uvredama na ime njegove porodice.

“Kako lični život predsednika Jugoslava Ristića nije takav da može da dovede do ovakvih postupanja, smatramo da su ove pretnje u vezi sa aktivnostima naše organizacije, koje imaju za cilj da onemoguće dalje urušavanje položaja zaposlenih i pomognu radnicima koji su se našli u nevoljama. Smatramo da predsednik Ristić, kao i naša cela organizacija, treba da nastave delovanje u već trasiranom smeru ka ostvarenju naše društvene uloge”, navodi se u saopštenju Saveza samostalnih sindikata Kragujevca.

Nakon više puta ponovljenih pretnji i uvreda upućenih Ristiću, podneta je prijava protiv nepoznate oosbe kragujevačkom MUP-u, sa zahtevom da se utvrdi ko preti i da se pred nadležnim organima pokrene postupak za kažnjavanje odgovornih.

1 komentar

Odgovorite