Knić pod vodom – proglašena vanredna situacija

- -
1

Štab za vanredne situacije opštine Knić proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine.

Najteže je u selima Donje Gruže, kuće i staje su pod vodom, nekoliko porodica je evakuisano, na stotine hektara je poplavljeno. Oštećeni su putevi, mostovi. Ambulanta u Gruži je poplavljena i neće raditi. Poplavljena je i trafostanica u Gruži pa je i 200 domaćinstava u tom delu opštine bez električne energije.

Voda sa izvorišta Ribeška glava je za sada ispravna, Štab za vanredne situacije apeluje na građane da obezbede zalihe vode za piće, jer je voda prodrla do izvorišta, pumpe su isključene ali će vodosnabdevanje tokom dana biti normalno.

Opština Knić zatražila je pomoć od Uprave za vanredne situacije, cisternu sa pijaćom vodom za meštane Donje Gruže, čamce kako bi evakuisali ugrožene porodice, džakove sa peskom, pumpe za izbacivanje vode.

Pozvani su i svi građani opštine Knić čija domaćinstva nisu ugrožena da se stave na raspolaganje Štabu, koji koordinira akciju pomoći poplavljenima. Najavljen dolazak predstavnika resornih ministarstava na poplavljena područja.

1 komentar

  1. Pod hitno angazovati privatnike i svake godine kada je susa po malo,dubiti korita,uklanjati debla ispravljati velike krivine.Lepenica recimo izliva se uvek na nekoliko mesta,ne vise od 10.Bagere i za pocetak produbiti korita i uklanjati drvece iz samog korita.Drvece iz korita seci i poklanjati ljudima za ogrev i za par godine bice bolje.Od stogodisnjih voda nema spasa ali ne moze svake trece godine da plavi.

Odgovorite