Klub Demokratske omladine Kragujevac zasadio drveće u Pivarskom parku

- -
0

kdo kragujevac aleksandra jovanovicKlub Demokratske omladine Kragujevac je današnjom akcijom zasađivanja sadnica drveća u Pivarskom parku, obeležio Dan planete Zemlje. Međunarodni dan planete Zemlje na ovaj način je obeležila Demokratska omladina u celoj centralnoj Srbiji, a cilj ove akcije je skretanje pažnje građana i javnosti na važnost očuvanja prirode, zelenih i pošumljenih površina.

Prema rečima predsednice KDO Kragujevac, Aleksandre Jovanović, ovom akcijom su mlade demokrate Kragujevca želele da pokažu da su odgovorna omladina i mladi koji stvaraju svet u kome žive, i da kao takvi imaju obavezu buđenja i širenja ekološke svesti kod naših sugrađana.

– Svako od nas snosi odgovornost i svako od nas mora biti deo promene i delovanja na probleme. Obavezni smo da vodimo računa o prirodi i okruženju, jer sami stvaramo svet u kome ćemo živeti. Svaka mlada osoba mora biti svesna obaveze i odgovornosti prema prirodi jer upravo u toj prirodi i u tom okruženju će zasnivati porodicu i ostvarivati svoj život – rekla je Jovanovićeva. – Ne smemo očekivati da će se problemi zagađivanja prirode sami rešiti. Potrebno je da svako od nas bude karika, jer samo kolektivnim radom na očuvanju životne sredine možemo je spasiti od poptunog uništenja i obezbediti sebi i svojoj deci sigurniju budućnost.

Nema komentara

Odgovorite