KKS traži jeftinije, “Energetika” uputila zahtev da grejanje poskupi!

- -
0

Udruženje Kragujevački kućni savet, nakon novog sastanka sa rudkovodstvom “Energetike”, ostaje pri zahtevu da grejanje mora da pojeftini. “Energetika” je, uprkos svemu, zatražila poskupljenje. 

kragujevacki kucni savet

Predstavnici tog udruženja juče su se sastali sa kompletnim rukovodstvom “Energetike” kako bi se razmotrila dva ključna zahteva – smanjenje cene grejanja i transparentnost računa.

Po pitanju cene dve strane imaju dijametralno suprotne stavove. Kragujevački kućni savet ostaje pri stavu da bi grejanje trebalo da pojeftini 25 odsto, dok im je iz poslovodstva “Energetike” predočeno  da je već upućen zahtev Gradskom veću za usklađivanje cene grejanja, što za stanove znači 8 odsto povećanja, a za privredu 12 posto smanjenja cene.

“Ne možemo da se složimo sa ovakvim stavom “Energetike”. Zatražili smo da o ceni grejanja razgovaramo i sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem”, saopštili su iz Kragujevačkog kućnog saveta.

Po pitanju transparentnosti računa čini se, ima pomaka.

“Dobili smo odgovor da je sve urađeno, ali nam nije prezentovano. Rečeno nam je  da će se već na računu za oktobar (dobija se u novembru) iskazati puna transparentnost utroška i obrazloženje šta i kada se plaća”, navode u KKS.

Nema komentara

Odgovorite