KKS: Mi nismo politička organizacija

- -
2

Povodom optužbi gradonačelnika Radomira Nikolića da se udruženje Skupština stanara Kragujevački kućni savet bavi politikom, iz te organizacije reagovali su saopštenjem za javnost. 

Ističe se da je jedini cilj udruženja borba za bolje komunalne usluge u gradu, između ostalog, za kvalitetnije, ali i jeftinije daljinsko grejanje.

“Kragujevački kućni savet nije politička organizacija, već udruženje stambenih zajednica nastalo kao odgovor na nerad i nesposobnost ljudi koji vode komunalni sektor grada, godinama unazad.

Članovi našeg udruženja su stanari, što je dosta širok pojam jer među nama ima pripadnika svih političkih partija, raznih zanimanja od pravnika, doktora, ekonomista, zanatlija, studenata, penzionera…

Zajednički imenilac svih nas je da smo pre svega stanari i muče nas isti komunalni problemi u gradu, a ponajviše previsoka cena daljinskog grejanja”, navedeno je u saopštenju KKS.

 

 

2 Komentara

  1. Muci vas cena grejanja?Kako to da vas ne muce neizolovani stanovi u kojima zivite?Šta ste kao organizacija uradili po tom pitanju a mora cete? Postojite nekoliko godina a u pojedine zgrade ne moze da se udje od prljavstine i smrada iz zapuštenih podruma. Tesko vam je prekidac i sijalicu da promenite. Mislite da ce kukanjem nesto da postignete. Nema smanjenja cene grejanja jer je niza nego u mnogim gradovima.

    • Svaki građanin zna da svaka roba ima samo jednu prodajnu cenu. Tako i Toplana koja zagrejanom vodom distribuira kwh toplotne energije kao prodavac mora da meri kalorimetrom u predajnoj stanici zgrade ( u prisustvu korisnika koji će overiti na priznanici očitano stanje zajedno sa radnikom Toplane i na osnovu količine isporučene energije toplana x prodajna cena za kwh =iznos obaveze svih korisnika u zgradi) a mesečni račun šalje SKUPŠTINI STANARA i to od početka isporuke ~15 Oktobra do ~15 Aprila. Skupština stanara je dužna da izvrši podelu na pojedine korisnike (jer je to PRIVATAN RAČUN VLASNIKA STANOVA i samo je njihovo pravo da vrše raspodelu , a NE OBJEDINJENE NAPLATE koju niko nije ovlastio od korisnika). Na ovaj način se izbegava da vam se izdaje neispravni računi jer FIKSNI DEO nije roba i nemože se sa izmišljenom obavezom zaduživati korisnik jer su RADIJATORI vlasništvo korisnika koje je kupio kupovinom stana. Uredba Vlade kojom se određuje način plaćanja grejanja je takođe falsifikat kojim se želi sakriti krivična odgovornost za nezakonitu naplatu.Vaše pravo je da se udruženo borite za zaštitu svojih ekonomskih interesa, jer se daljinsko grejanje u celoj Srbiji nezakonito fakturiše jer je pored stvarne obaveze za utrošenu energiju dodat REKET kojim se finansiraju lokalne samouprave i partije i zato im smeta vaše u druženje KRAGUJEVAČKI KUĆNI SAVET udruženje skupština stanara jer ovako nezadovoljni možete uticati prilikom izbora za lokalne vlasti na rezultat. Tako je i doneti i zakon o UPRAVNICIMA ZGRADE kako bi se sprečilo vaše udruženje da utiče na donošenje odluka, koje sadašnja Vlast ne želi. Želim Vam uspeh u nastojanjima da se izborite za svoja prava, i ne dozvolite da Vas razbiju i svađaju kako bi Vas u tome sprečili. Ukoliko Vas intresuje kako vas varaju sa naplatom grejanja ukucajte: grejanje Zoran Vukov , ili Detaljno objašnjenje – kako nas kradu na grejanju.

Odgovorite