KC Kragujevac “zaboravio” donaciju SBB fondacije, ali i još mnogo toga

- -
0

Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović objasnio je medijima na konferenciji za novinare da je “zaboravio” da pomene da je SBB fondacija donirala 600 litara alkohola za potrebe dezinfekcije medicinskih radnika ove zdravstvene ustanove. “Sazdanović koji je inače i lekar “zaboravio” je da pomene i da Covid centar u Kragujevcu od početka epidemije kod nas radi preko SBB-ovog interneta, koji je takođe doniran”, kaže direktorka SBB fondacije, Jovana Lukić.

“Neobično je da je uspeo da zaboravi ove donacije i zbog činjenice da od prošle godine, prema ugovoru o donaciji koji imamo potpisan, postavljamo kablove i drugu opremu u Klinički centar Kragujevac, kako bi građani Kragujevca koji dolaze da se tamo leče, kao i zaposleni kliničkog centra imali na raspolaganju besplatan SBB internet i televiziju. Realizacija ove donacije u vrednosti od oko 60.000 evra samo za postavku opreme je uskoro gotova, a planirana je i zajednička konferencija za medije, kao i table koje će se postaviti sa nazivom SBB mreže i lozinkom, vidljive svim posetiocima bolnice. Ne iznenađuje nas ova situacija, s obzirom da donaciju United Grupe od više od milion i šezdesetsedam hiljada dolara nije preneo ni jedan medij blizak vlasti. Državni službenici su čak iznosili neistine i prozivali United Grupu i njenog osnivača Dragana Šolaka da nisu donirali ni jednu masku. Zato i ne čudi ponašanje direktora Sazdanovića, jer se u Srbiji nažalost i u humanitarne aktivnosti umešala politika koja i donatore bira na podobne i nepodobne. Mi ćemo i pored opstrukcija vlasti nastaviti da pomažemo građanima Srbije. SBB i SBB fondacija će završiti započetu donaciju, infrastruktura je već postavljena i obezbedićemo posetiocima i zaposlenima KC Kragujevac besplatan internet i televiziju”, rekla je direktorka SBB fondacije.

Na svečanosti u Kliničkom centru Kragujevac rukovodstvo ove zdravstvene ustanove se zahvalilo brojnim donatorima koji su pomagali tokom pandemije koronavirusa. Međutim, na spisku donatora nije se našla SBB Fondacija, a direktor Kliničkog centra je rekao da je zaboravio da spomene sve.

Nema komentara

Odgovorite