KC Kragujevac od Eurobanke dobija kiseoničke protokomere

- -
0

Kako bi pomogla u borbi protiv epidemije koronavirusa “Eurobanka” je Kliničkom centru Srbije uručila dvadeset kiseoničkih protokomera, koji su neophodna oprema za terapiju kiseonikom gotovo svih pacijenata kojima još nije neophodan respirator. Narednih dana po 8 kiseoničkih protokomera biće uručeno kliničkim centrima u Nišu i Kragujevcu.

„U ovim izazovnim vremenima, podrška i solidarnost bi trebalo da bude prioritet svake kompanije i pojedinca. To smo imali na umu i kada smo na početku epidemije podržali zdravstveni sistem Srbije, kupovinom neophodne medicinske i zaštitne opreme za lečenje obolelih od koronavirusa. Donacijom 36 kiseoničkih protokomera Eurobank želi još jednom da pruži podršku i pomogne onima koji se leče od koronavirusa“, izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora “Eurobanke”.

Kiseonički protokomeri su se pokazali kao najneophodniji u lečenju velikog broja pacijenata obolelih od koronavirusa i namenjeni su za dopremanje kiseonika iz centralnog dovoda.

Donacija Eurobanke realizovana je preko Fondacije „Fond B92“ i Srpskog filantropskog foruma, koji su u saradnji sa UNICEF-om pokrenuli humanitarnu akciju, sa ciljem unapređenja uslova lečenja i boravka pacijenata i zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama u Srbiji tokom pandemije koronavirusa.

Nema komentara

Odgovorite