Karnevalska povorka i ove godine prodefilovala gradskim ulicama

- -
0

karneval 3

I ove godine, u okviru obeležavanja Đurđevdana-Dana Grada Kragujevca održan je, sada već tradicionalni Dečiji karneval u organizaciji Gradske turističke organizacije. U 10:30 sati na trgu Radomira Putnika, na potezu od “Bezistana“ do “Cvetnog trga“ i Višnjićevom ulicom (između zgrada stare i nove Pošte), formirana je kolona Dečjeg karnevala, koja se ove godine kretala Lepeničkim bulevarom, do Dvomostovlja kod Stare Skupštine, pa ulicom 27. marta, do bine kod “Krsta“.

Ovogodišnji karneval, po tradiciji, predvodili su bajkeri Moto kluba “Smak“, dok su na kraju kolone bili članovi Udruženja ljubitelja “Fića“. Među mnoštvom kragujevačkih mališana svih uzrasta, u sredini kolone, prema već predviđenom planu, kretala su se i tri mobilna nosača zvuka i vozilo sa led ekranom, pošto su sva deca, učesnici karnevala, imali koreografiju, koju su uvežbali trenerima plesnih škola “Kazina“, “Link“ i “Dolls“.

Od 12.30 sati na bini kod “Krsta“, u prisustvu predstavnika delegacija gradova pobratima i prijatelja, gostiju Kragujevca i predstavnika lokalne samouprave, izveden je program namenjen najmlađim učesnicima karnevala, ali i brojnim gostima. Program je počeo nastupom prvog kragujevačkog dečjeg hora “Amadeus“, a zatim su najmlađe zabavljale mažoretkinje iz Bele Crkve i grupa malih mažoretkinja iz Leskovca. Nastupile i brojne plesne grupe iz Kragujevca, “Fiesta“, sa disko i latino formacijama, Škola baleta “Aplauz“ sa koreografijom klasičnog baleta, Hip hop grupa “Queen of hip hop“, plesne škole “Kazina“, plesni klub “Link“ sa svojom Miks formacijom i “Mini Dolls club“ kao i “Disko dance duo“ i “Disko dance group“, plesnog kluba “Dolls“. Ekskluziva ovogodišnjeg karnevala bila je folklorna grupa iz Palestine, “Medžana“, sa Univerziteta iz Jerihona, koja će učestvovati u defileu, ali će igre iz svoje zemlje pokazati i tokom nastupa na bini.

Između nastupa plesnih grupa i folklora, binom su defilovati takmičari, koji su se u Turističkom informativnom centru, prijavili za pojedinačne, grupne i kolektivne maske, a stručni žiri je najboljima dodelio nagrade.Kolona i program na bini, su snimljeni i od montiranog materijala biće napravljen promo film o Dečjem karnevalu, s kojim će GTO konkurisati na brojnim turističkim manifestacijama.

[wzslider]

Foto: kragujevac.rs

Nema komentara

Odgovorite