Karavan „Moja Srbija“ u Kragujevcu

- -
1

moja srbija gto kragujevac

Kragujevac će u petak, od 16 do 20 sati, u pešačkoj zoni, kod Krsta, biti domaćin karavana „Moja Srbija“, u okviru kog će biti održana prezentacija turističkih potencijala Srbije.

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ predstaviće turističku ponudu grada i regije, sa posebnim osvrtom na manifestacije, kulturno-istorijske znamenitosti, prirodne lepote, seoski turizam i gastronomiju Šumadije i Pomoravlja. Pored domaćina, na štandovima će se predstaviti i lokalne turističke organizacije iz Šumadije, odnosno centralne Srbije, iz Aranđelovca, Topole, Rače, Lapova, Batočine, Rekovca, Despotovca, Trstenika, Brusa i Kruševca.

Na centralnom gradskom platou biće promovisana ponuda još 9 gradova, stalnih učesnika karavana Moja Srbija (Kraljevo, Čačak, Užice, Novi Pazar, Novi Sad, Subotica, Niš, Leskovac, Beograd), kao i njihovih susednih opština, lokaliteta, institucija, organizacija i udruženja koje se bave turizmom, kulturom, sportom i ugostiteljstvom. Štandove će imati i Turistička organizacija Srbije, organizator kampanje i Udruženje „Srbija za mlade“”, partner projekta. Tokom celog dana trajaće kviz – nagradna igra „Koliko poznaješ Srbiju”, u kojem se mogu osvojiti vredne nagrade.

Turistička organizacija Kragujevca promovisaće program vodičkih tura, programe kragujevačkih institucija kulture, kao i Dečji đurđevdanski karneval. Kragujevački planinari predstaviće planinarske staze na području Kragujevca i manifestacije koje organizuju. U centru grada predstaviće se i kragujevački Eko park i paraglajding klub.

Svoju ponudu predstaviće i ugostitelji iz grada i okoline, a posebne prezentacije gastronomskih specijaliteta imaće restorani „Panorama“, „Biblioteka kod Milutina“ i „Mustang“, kao i seoska turistička domaćinstva grada i regije. Degustaciju će posetiocima omogućiti i destilerija „Gružanska nit“ iz Guberevca i podrum „Stari hrast“, porodice Stevanović iz Žirovnice. U programu promocije učestvovaće i učenici i profesori Trgovinsko-ugostiteljske škole „Toza Dragović” iz Kragujevca.

GTO „Kragujevac” je u saradnji sa lokalnom samoupravom, „Šumadija sajmom“ i hotelom Kragujevac, obezbedila izlagački prostor, tako da će centralna pešačka zona u petak biti pravi mali sajam sa preko 40 izlagača, a sve će biti upotpunjeno bogatim muzičkim programom na bini.

U okviru programa na bini predstaviće se FILUM, Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, Danica Krstić, pobednica „Šljivika“ i finalista izbora za našeg predstavnika na Evroviziji, Pavle Vasiljević, finalista takmičenja „Pinkove zvezdice“, Plesni klub „Fiesta“, Baletska škola „Aplauz“ i „Art kvart“. Pored njih, u programu na bini nastupiće KUD „Oplenac“ iz Topole, ovogodišnji pobednik Šljivika, i plesna škola „RMP“ iz Aranđelovca.

Slične vesti

1 komentar

Odgovorite