Kancelarija za mlade ponovo radi

- -
0

obrad turkovic kancelarija za mlade

Prostor posvećen mladima, u ulici Save Kovačevića broj 5, gde se nalazi Kancelarija za mlade, ponovo je oživeo. Tim povodom pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih, Obrad Turković, najavio je niz aktivnosti kao i otvaranje još jednog prostora u gradu za mlade, u Velikom parku, koji će biti aktuealan posebno u letnjim mesecima.

– Naša ideja je da maksimalno iskoristimo Kancelariju za mlade za sve aktivnosti koje mogu da upotpune njihovo vreme, kako po pitanju edukacije, tako i po pitanju kvalitetno organizovanog slobodnog vremena. U tom cilju, tokom letnjih dana, nadam se već krajem juna, najkasnije početkom jula, da ćemo realizovati i projekat „Letnje scene“ na otvorenom prostoru u Velikom parku, koji će biti namenjen mladima u svim segmentima, muzičkom, scenskom, likovnom – istakao je Turković.

Povodom ponovnog aktiviranja Kancelarije za mlade, u organizaciji Forum teatra učenika Politehničke škole, izvedena je petnaestominutna predstava na temu prevencije vršnjačkog nasilja.

– Kancelarija za mlade aktivno je počela sa radom pre nepunih mesec dana. Ona je posebno važan segment lokalne samouprave, jer predstavlja lokalni servis mladih, sa ciljem da se podstiče aktivizam i volonterizam, kao i da prepozna potrebe i inicira nove ideje mladih – rekla je rukovodilac Kancelarije za mlade, Nataša Jovanović.

Nema komentara

Odgovorite