Jutros uhapšen i drugi napadač na učenika

- -
0

policija-hapsenje-lisicePosle trodnevne opsežne potrage, pripadnici kragujevačke kriminalističke policije su sinoć, u naselju Bresnica u Kragujevcu, uhapsili DARKA R. (20) iz Kragujevca, za koga se osnovano sumnja da je, 28. marta 2013. godine, u kafe piceriji ”Tabasko” pokušao da ubije S. J. (18) iz Kragujevca.

Postoje osnovi sumnje da je Darko R., navedenog dana u jutarnjim satima, dok je S. J. za stolom sedeo sa drugaricama, sa još jednom osobom ušao u lokal ”Tabasko” i drvenom palicom zadao mu više udaraca po glavi i telu. Obojica su na glavi imali kapuljače. Mladić koji je sa Darkom R. ušao u kafe piceriju nije dozvoljavao nikome da priđe i zaštiti S. J. Kada su videli da je S. J. u besvesnom stanju napadači su pobegli.

S. J. je zadobio teške telesne povrede opasne po život i nalazi se na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Policija je odmah identifikovala Darka R. kao osobu koja je pokušala da ubije S. J. Iako se on uporno skrivao u šumi u Košutnjaku pored naselja Bresnica, lociran je 30. marta. Radi njegovog pronalaženja angažovan je veliki broj policijskih službenika Policijske uprave u Kragujevcu. Kada je sinoć pronađen, Darko R. je najpre odbijao da se preda, ali je nakon razgovora sa članovima pregovaračkog tima, videvši bezizlaznu situaciju, pristao na predaju.

Jutros je identifikovana i pronađena osoba koja je sprečila prisutne u kafe piceriji ”Tabasko” da S. J. odbrane od napadača. Radi se o NIKOLI Š. (19), za kojeg se sumnja da je izvršio krivično delo pomaganje u izvršenju krivičnog dela.

Darko R. i Nikola Š. će danas, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite