Jovanović: Prvo rešiti finansijsku situaciju pa tek status Niskogradnje

- -
3

zoran jovanovicPrema rečima Zorana Jovanovića, člana Gradskog veća za komunalnu privredu, lokalna samouprava, kada je reč o Niskogradnji, do sada je, u delu obećanja vezanih za isplatu ličnih dohodaka, isplatila tri plate i postoji obećanje da četvrta bude isplaćena ove sedmice, ali do toga nije došlo zbog slabijeg priliva sredstava u budžet.

– To je pitanje dana, da li će biti danas, u ponedeljak, eventualno u utorak, četvrta zarada koja je obećana biti isplaćena. Drugi deo, koji se odnosi na status Niskogradnje i dalje stoji na stolu, jer je njihov račun i dalje u blokadi. Mi imamo veliki problem sa dugovanjima prema ljudima, odnosno firmama, koji su bili podizvođači za Niskogradnju – rekao je danas Jovanović, reagujući na navode koje su izneli predstavnici radne grupe ovog preduzeća i deo radnika, njih oko 80, koji u ovom trenutuku nisu radno angažovani, a tiču se nesisplaće četvrte zarade i izrade elaborata o statusu preduzeća.

On dodaje i da je Grad u ovom trenutku u pregovorima sa Vladom Srbije o realizaciji programa hartija od vrednosti u iznosu od oko 290 miliona dinara.

– Ukoliko se to desi, a mi očekujemo da će taj program biti realizovan do kraja aprila, mi ćemo veliki deo dugovanja prema tim dobavljačima rešiti. To praktično znači da ćemo dobar deo obaveza Nisokgradnje, koje nam u ovom trenutuku predstavljaju veliki problem, dovesti u normalno stanje. Tek iza toga možemo da pričamo o mogućim varijantama i restruktuiranja i preformulisanja Niskogradnje, odnosno njihovog dovođenja na jedan broj optimalnih ljudi. Niko ne spori da Niskogradnja ima višak zaposlenih i moraćemo da ga rešavamo na neki način, ali najpre moramo da rešavamo finansijsku situaciju u preduzeću – zaključio je Jovanović.

3 Komentara

  1. Ako Vlada Srbije odluci da pomogne Niskogradnji, trebalo bi da donese pored takve odlike i obavezu da se utvrdi odgovornost rukovodecih ljudi, Upravnog i Nadzornog odbora…za takav finansijski krah kao i za visak zaposlenih. Licno znam ljude koji su se tokoma predhodne godine zaposlili na neodradjeno vreme i to u septembru mesecu, da bi vec u oktobru ispao ovaj problem. Ukoliko Vlada pored pomoci donese i ovakvu obavezujucu odluku , znacemo da stvarno zeli da pomogne i da se ovakav slucaj vise nigde u Srbiji ne pojavi.

  2. tako je Dragana.hvala Bogu da neko nesto pametno napise.ja bih dodao da se utvrdi ko je sve unistio Niskogradnju,zasto su radili ulice i ostale investicije,a nije im placano i tim podizvodjacima i svi krivci na robiju.a ima ih dosta. istina ne moze da se sakrije uvek neko propeva.

  3. gradonacelnice,okupio si gomilu neprijatelja oko sebe i dajes im priliku da serehabilituju,koliko ces puta preprodavcu grobnih mesta koji ti j… familiju i javno prica narodu da si lopov da pomazes…prodao te na izborima 2008.???pojedini su uzimali gomilu para da bi zaposlili neke radnikei radnice a o tome ima gomila dokaza i svedocenja i uvek takvi abanzuju..

Odgovorite