Još deset dana popisa po prijavi građana

- -
1

U okviru Popisa poljoprivrede, od 1. do 10. decembra obaviće se popis poljoprivrednih domaćinstava po prijavi građana. Svi oni koji ispunjavaju uslove da budu popisani a iz nekog razloga to nisu učinili, potrebno je da se u navedenom roku prijave Popisnoj komisiji putem telefona 034/502 524 ili lično, u prostorijama popisne komisije u zgradi BIC-a u ulici Trg topolivaca 4 u vremenu od 8 do 16 časova kako bi popisivači izašli na teren i izvršili popis i tih domaćinstava.

Popis poljoprivrede je u završnoj fazi i zvanično će biti završen 15. decembra 2012. godine. Republički zavod za statistiku RS obavestio je regionalne popisne komisije da će u periodu od 1. do 10. decembra biti obavljeno popisivanje poljoprivrednih domaćinstava po prijavi građana.

Na teritoriji grada Kragujevca popisom je obuhvaćeno 12 600 poljoprivrednih domaćinstava. Do sada je 74 popisivača obišlo 97 odsto domaćinstava od kojih je 76 odsto ili 9 300 domaćinstava ispunjavalo utvrđene uslove za popis.

Prema rečima pomoćnice gradonačelnika za poljoprivredu, Snežane Živanović Katić, do sada je uspešno realizovano popisivanje i ispitanici su sarađivali sa ovlašćenim popisivačima, ali relevantnost će se utvrditi posle unošenja i obrade konačnih podataka. Najvažnije je da su naši sugrađani shvatili važnost i značaj popisa čiji je cilj dobijanje precizne slike stanja u poljoprivredi kako bi moglo da se konkuriše za sredstva pristupnih fondova EU.

1 komentar

Odgovorite