JKP “Šumadija” apeluje na građane da poštuju mere

- -
0

Iz JKP “Šumadija” podsećaju građane da je u Kragujevcu još uvek na snazi vanredna situacija i da se broj novih slučajeva zaraženih korona virusom svakog dana povećava.

JKP “Šumadija” nastavlja sa pojačanim merama higijene, obavlja pranje i dezinfekciju prilaznih puteva i saobraćajnica unutar Kliničkog centra, prilaza COVID ambulanti, Domu zdravlja i svim važnim institucijama u gradu.

U vozilima javnog transporta putnika obavezno je nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance. Na terminusima (okretnicama) vrši se provetravanje vozila sa otvorenim vratima, uz dezinfekciju vozila na početku i na kraju smene.

U objektima zatvorenih pijaca obavezna je upotreba zaštitnih maski, na ulazu i izlazu postavljene su dezobarijere i obezbeđena dezinfekciona sredstava, a omogućena je bezbedna udaljenost posetilaca i prodavaca. Nakon završetka radnog vremena, svakodnevno se vrši dezinfekcija tezgi i prostora unutar objekta.

Od početka vanredne situacije na više lokacija u gradu postavljeni su kanisteri sa rastvorom natrijum – hipohlorita koji se svakodnevno dopunjuju. Građani, kao i upravnici stambenih jedinica mogu besplatno koristiti ovaj rastvor za dezinfekciju prostorija, hodnika, rukohvata i stepeništa u zgradama.

“Još jednom apelujemo na odgovornost građana, da poštuju sve propisane epidemiološke mere – nose maske i održavaju fizičku distancu u cilju očuvanja zdravlja i daljeg suzbijanja širenja korona virusa”, saopšteno je iz JKP “Šumadija”.

Nema komentara

Odgovorite