Javni konkurs za izbor direktora javnih i javno komunalnih preduzeća

- -
0

gradsko veceGradsko veće utvrdilo je danas predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih i javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač grad Kragujevac, i uputilo ga odbornicima gradskog parlamenta na dalje razmatranje i odlučivanje.

– Posle formiranja Komisije za imenovanje direktora javnih i javno komunalnih preduzeća, nacrt ove odluke je proceduralnog karaktera koji proističe iz Zakona o javnim preduzećima i odredbe Odluke o javnim preduzećima koja predviđa da do 30. juna budu raspisani konkursi za imenovanje novih direktora – istakao je Zoran Jovanović član Gradskog veća za komunalnu privredu. – Ono što je novina su tačno definisani uslovi pod kojima ljudi mogu da konkurišu, a novo je i da će svi kandidati proći proveru Komisije uz to da dostave svoje programe na osnovu kojih će praviti planove rada preduzeća. Imaće i usmene i pismene provere vezane za poznavanje rada lokalne samouprave i osnovnih odredbi poslovanja preduzeća. Kada odbornici Skupštine grada usvoje ovu Odluku, čiji je sastavni deo javni konkurs za imenovanje direktora, u skladu sa njim rok za podnošenje prijava kandidata, koji je 30 dana, počeće da teče dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Članovi Gradskog veća danas su utvrdili i predlog Odluke o merilima za utvrđivanje cene za otuđenje, zakupnine i nakanade za uređivanje građevinskog zemljišta, kojom će, ukoliko dobije saglasnost Skupštine grada, biti omogućene dodatne povlastice svima koji budu investirali u Kragujevac. Član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević istakao je da se ovom Odlukom povlastice omogućavaju ne samo za one koji grade i zapošljavaju u delu industrije već i komletne uslužne delatnosti. Ovom odlukom, dodao je Vasiljević, stvoriće se uslovi za rekonstrukciju ulice Kneza Miloša, od trga Mala Vaga kompletnom dužinom do ulice Sloboda preko puta zgrade Rektorata, što je od velikog značaja za dalji razvoj Kragujevca.

Na zahtev meštana Ugljarevca članovi veća doneli su Odluku da iz gradskog budžeta izdvoje deo sredstava za rekonstrukciju seoskog vodovoda, čiju gradnju su finansirali meštani koji će i ovom prilikom učestvovati u finasiranju dela troškova. Na predlog Saveta za unapređenje socijalne politike grada Kragujevca Gradsko veće donelo je odluku o odobravanju 7 zahteva za dodelu jednokratne novčane pomoći u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite.

Nema komentara

Odgovorite