Izabrana najlepša dvorišta u regionu

- -
1

najlepsa dvoristaPobednik u kategoriji „Najlepše dvorište“ u centralnoj Srbiji je Ratko Jovanović iz Vlakče, drugo mesto podelili su Zoran Petrović iz Ovsišta i Goran Orlović iz Vučića, dok je treći Žika Lazić iz Lapova.

Za „Najlepše park dvorište“ proglašeno je dvorište Mirka Stevanovića iz Guncata, drugo mesto pripalo je Lidiji Lazić iz Stragara, dok treće mesto dele Žarko Matić iz Tečića i Slavoljub Marinković iz Đurđeva.

Titulu „Najlepšeg etno dvorišta“ poneo je „Lisinski raj“ iz Despotovca, drugo mesto pripalo je Andriji Živanoviću iz Poskurica, a treće mesto dele Milica Denić iz Lapova i „Vila raj“ porodice Milić iz Nikšića.

Nagradu za „Najlepši detalj“ dobio je David Jovanović iz Gornje male (Batočina), drugo mesto pripalo je Sretenu Sariću iz Guncata, treće mesto dele Milica Brašić iz Despotovca i Zorana Jovanović iz Trnave.

Komisija u kojoj su bili predstavnici, tj direktori svih turističkih organizacija iz osam gradova i opština centralne Srbije izabrala je pobednike na nivou regiona, na sastanku održanom 9. jula u Rači. U konkurenciju za izbor najlepšeg dvorišta učestvovalo je oko 200 dvorišta.

U četvrtak, 18. jula 2013. godine, u Despotovcu, po četvrti put zaredom, biće održana regionalna manifestacija „Dani otvorenih dvorišta“ i tom prilikom biće dodeljene nagrade domaćinima čija su dvorišta proglašena za najlepša u selima na području Kragujevca, Topole, Lapova, Batočine, Rekovca, Despotovca, Rače i Knića. Vredne nagrade za pobednike obezbedile su turističke organizacije, organizatori „Dana otvorenih dvorišta“, zahvaljujući brojnim sponzorima koji su podržali ovu lepu manifestaciju.

FOTO: Z. Petrović/GTO Kragujevac

Slične vesti

1 komentar

Odgovorite