Izabran dobitnik Godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcije

- -
1

Izabran dobitnik Godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcijeZa dobitnika Godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcije, odlukom Lokalnog antikorupcijskog foruma grada Kragujevca, izabran je mr Zoran Čvorović, asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Lokalni antikorupcijski forum je na današnjoj, V sednici, razmatrao tri pristigla predloga za dodelu ove nagrade. Kandidati su, pored mr Čvorovića bili i prof.dr Nebojša Arsenijević, nekadašnji dekan Fakulteta medicinskih nauka, sada direktor Kliničkog centra Kragujevac, koga je za nagradu predložio Klinički centar i diplomirani pravnik Nikola Ribarić, koji je, kako je navedeno u obrazloženju svojim delovanjem i angažovanjem, pre i nakon formiranja Antikorupcijskog foruma stvorio okvire za borbu protiv korupcije i instituciju na lokalnom nivou.

Kandidaturu dobitnika Godišnje nagrade za borbu protiv korupcije su podržali prof.dr Milan Mićunović, prof.dr Stevan Veinović i prof.dr Marko Pavlović. U obrazloženju je navedeno da je Čvorović opštepoznati borac protiv korupcije koji je svoju borbu, svojevremeno, “platio“ i gubitkom posla asistenta na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. On je otvorio pitanje nezakonitosti na ovoj visokoškolskoj ustanovi, kao i pitanje opstrukcije suđenja u aferi “Indeks“. Protest protiv nezakonitog otkaza mr Zoranu Čvoroviću potpisala su 74 vrhunska naučnika i intelektualaca iz zemlje i sveta. Da je mr Čvorović nezakonito dobio otkaz potvrđeno je nedavnom sudskom presudom na osnovu koje je, posle dve godine, vraćen na svoje radno mesto. O njegovom slučaju, zbog ukazivanja na koruptivne pojave, naročito na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, objavljena je knjiga pod naslovom “Istina o slučaju mr Zorana Čvorovića“ koju su priredili akademik Kosta Čavoški i mr Vladimir Dimitrijević, navedeno je u obrazloženju predloga za kandidata za Godišnje priznanje za borbu protiv korupcije.

Uručenje nagrade mr Zoranu Čvoroviću biće upriličeno sledeće nedelje u zgradi Grada Kragujevca.

1 komentar

  1. Konačno prava odluka! Da li su to na pomolu neke novine u Kragujevcu kada Arsenijevići nisu više aktuelni?

Odgovorite