Iz Kragujevca izvezeno 43.000 automobila

- -
0

FIAT 500lOd početka proizvodnje “fijata 500L” iz fabrike u Kragujevcu izvezeno 43.000 automobila, kaže Antonio Ćezare Ferara. FAS usredsređen na izvoz automobila u Veliku Britaniju i na američko tržište, gde prvi automobili treba da odu početkom maja, navodi Ferara.

Generalni direktor kompanije “Fijat automobili Srbija” (FAS) Antonio Ćezare Ferara izjavio je da je veoma zadovoljan prodajom modela 500L i dodao da je od početka proizvodnje u julu iz fabrike u Kragujevcu do sada izvezeno 43.000 automobila.

“Plan je da se ove godine proizvede 110.000 do 150.000 automobila, ali ukupan rezultat zavisi od toga kolika će biti tražnja u svetu, jer fabrika u Kragujevcu ne pravi vozila za plac, već samo za poznate kupce”, rekao je Ferara u intervjuu zaPolitiku.

Ferara ističe da je “Fijat automobili Srbija” trenutno usredsređen na izvoz automobila u Veliku Britaniju i na američko tržište, gde prvi automobili treba da odu početkom maja.

“Bilo bi dobro kada bi i naša proizvodna perjanica iz Kragujevca stigla na veliko tržište Rusije, ali to je deo posla koji moraju da obave dve vlade Srbije i Rusije”, rekao je Ferara.

On je dodao da se od poteza Vlade Srbije da subvencioniše kupovinu modela 500L na domaćem tržištu ne može mnogo očekivati i procenio da će se u Srbiji, u zavisnosti od tražnje i konkurencije na tržištu, taj model prodavati u broju između 1.000 i 2.000 komada godišnje.

“U Srbiji je prošle godine prodato jedva 22.000 novih automobila. Šta to govori? Da je kriza, sa kojom se ne suočava samo Srbija, nego i cela Evropa”, rekao je direktor FAS-a.

Ferara je rekao da u ovom trenutku “Fijat automobili Srbija” zapošljavaju nešto više od 2.400 radnika i da će, skorim uvođenjem treće smene, broj radnika biti povećan na oko 3.000.

“U ovom času jedno je sasvim izvesno – mi nećemo menjati dobrog partnera kao što su vlasti Srbije. Došli smo na ovo tržište da na njemu veoma dugo ostanemo”, rekao je Ferara.

Nema komentara

Odgovorite