Interaktivna tabla u vrtiću “Lane”

- -
0

Vrtić “Lane” od danas ima interaktivnu tablu koja će biti upotrebljavana u svakodnevnom vaspitnom i obrazovnom radu sa decom. Instaliranje table deo je projekta “Unapređenje profesionalne podrške u zajednici – važan korak u inkluziji dece*, koji zajednički realizuju UNICEF, Stalna konferencija gradova i opština, Centar za socijalnu politiku i grad Kragujevac.

tabla-u-lanetu

Vreme koje provode u vrtiću mališani koji idu u „Lane“ ubuduće će moći da provode i uz interaktivnu tablu. Ovaj uređaj omogućiće vaspitačima i deci da kreiraju različite sadržaje i uče uz uporebu novih tehnologija.

Ova interaktivna tabla deo je mnogo šireg projekta tokom čijeg sprovođenja su obrazovne i vaspitne ustanove u Kragujevcu dobile učila i drugu opremu, a zaposleni priliku za stručno usavršavanje.

“Veoma važan projekat za grad Kragujevac osmišljen tako da pruža podršku interresornim komisijama koje imaju bitnu ulogu u proceni potreba i uslova za pružanje dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu. Pored Kragujevca još devet gradova u Srbiji učestvuje u projektu i 18 interresornih komisija u gradu Beogradu. Interaktivna tabla deo je ukupne didaktike, opreme podrške kroz ovaj projekat”, rekla je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća.

Realizacija projekta „Unapređenje profesionalne podrške u zajednici -– važan korak u inkluziji dece”, kako je najavljeno, biće nastavljena i ubuduće.

Nema komentara

Odgovorite