Inicijativa Kragujevčana: “Hoćemo Kragujevac na vremenskoj prognozi RTS-a”

- -
11

prognozaIako naizgled za neke ljude ovo može biti nevažna tema, postavlja se ipak značajno pitanje zašto vremenska prognoza u jutarnjem programu naše nacionalne televizije ne pokazuje podatke o temperaturi ni za jedan šumadijski grad, a naročito treba istaći Kragujevac kao veliki,  univerzitetski grad, središte Srbije ne samo geografski, već i kulturno i istorijski takođe.

Privatne televizije imaju svoje pravo da uređuju poslovnu politiku po sopstvenim željama, međutim Radio televizija Srbije mora voditi računa o svim svojim građanima (koji su obavezni da joj plaćaju TV pretplatu), a potezima kao što je ovaj čini se da građane Šumadije i Kragujevca čini podređenim u odnosu na neke druge krajeve Srbije. Naime, ovo nije problem “od juče”, godinama vremenska prognoza zaobilazi Kragujevac, a nedavno je radi rešavanja ovog problema na fejsbuku kreirana i grupa čiji je cilj da upravo ukaže na ovaj “propust”.

prognoza

 

11 Komentara

  1. Hajde sad dragi moji, pronadjite stranicu na FB-u sa ovakvim nazivom i opichite po jedan lajk, da se vidi koliko nas ima, da bi pravnici pocheli da pishu peticije !

  2. pametno RG,svaka cast.odavno sam razmisljao,zasto nema KG na rts prognozi,kako da se to ispravi,da se napravi neka peticija i sl.Vama je to uspelo i to je prava stvar.Kragujevac je srce Sumadije i Srbije.

Odgovorite