In memoriam: prof. dr Momčilo Đorđević

- -
3

DjordjevicMomcilo1111Danas je preminuo dr Momčilo Đorđević, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Gospodina Momčila Đorđevića smrt je zatekla na mestu šefa Katedre za menadžment i poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Svojim predanim radom gospodin Momčilo Đorđević doprineo je radu i razvoju Ekonomskog fakulteta, studentima preneo sva neophodna znanja i trudio se da im pruža podršku tokom čitavih studija. Bio je član Srpskog udruženja za marketing i Naučnog društva ekonomista Srbije.

Bio je angažovan kao marketing konsultant u Asocijaciji privatnih preduzetnika Šumadija, od njenog osnivanja 2001. godine.

Prof. dr Momčilo Đorđević rođen je 15.12.1953. godine u Kragujevcu gde je stekao osnovno i gimnazijsko obrazovanje. Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu završio je 1977. godine, postdiplomske studije završio je u istoj visokoškolskoj ustanovi 1984. godine odbranivši magistarski rad pod naslovom “Portfolio pristup u strategijskom upravljanju preduzećem”.

Na Ekonomskom fakultetu kragujevačkog Univerziteta odbranio je dokstorsku disertaciju “Uloge marketinga u procesu strategijskog upravljanja preduzećem” 1991. godine.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu bio je zaposlen od 1977. godine. Od 1984. do 1992. godine radio je kao asistent na predmetima Ekonomika preduzeća i Marketing. U zvanje redovnog profesora izabran je 26. 09. 2005. godine, i u tom zvanju izvodio je nastavu na predmetima iz uže naučne oblasti: Međunarodni marketing, Međunarodno poslovanje preduzeća, Razvojna politika preduzeća i Marketing u trgovini.

Na master studijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu izvodio je nastavu na predmetima: Globalni marketing i Međunarodno poslovanje preduzeća.

Na doktorskim studijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu izvodio nastavu na predmetima: Međunarodni marketing u globalnom okruženju i Upravljanje međunarodnim poslovanjem.

Komemorativna sednica povodom smrti prof. dr Momčila Đorđevića održaće se u ponedeljak, 18. februara u 10 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

3 Komentara

  1. Заборавили сте да напоменете да је био један од најзаслужнијих професора са Крагујевачког универзитета у оснивању пријатељства и стипендиске групе (учествовало 25 студената) са Норвешком компанијом Рапп Марин Груп!

    Нека му Господ опрости свако сагрешење и нека му дарује живот вечни!

  2. Porodica neka bude ponosna što ga je imala, a studenti neka večno pamte preneta znanja i ljudsku toplinu.
    Nenadoknadiv gubitak za porodicu, Fakultet i sve nas koji smo ga poznavali i istinski poštovali.

    Večna Ti slava i miran pokoj, poštovani Mošo.

Odgovorite