Igraj za energiju u OŠ „Stanislav Sremčević“

- -
0

U okviru projekta srpsko-nemačke razvojne saradnje Energetska efikasnost u javnim objektima koju u deset gradova Srbije sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije a koji u Кragujevcu realizuje Odeljenje za energetsku efikasnost Gradske uprave za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj, u saradnji sa ekspertskom organizacijom Biuld Energy Team – BET iz Beograda, u Osnovnoj školi „Stanislav Sremčević“ održana je radionica o podizanju svesti o značaju primene energetske efikasnosti.

Eksperti ove organizacije sa učenicima su razgovarali o pojmu i vrstama energije, o pojmu energetske efikasnosti, koje su prednosti racionalne upotrebe energije, obnovljivim izvorima energije i zaštiti životne sredine. Nakon uvodnog dela 36 učenika podeljenih u 6 timova nadmetali su se u usvojenom znanju kroz društvenu igru Igraj za energiju.

Igraj za energiju je društvena igra slična Monopolu koju je osmislila Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije a Biuld Energy Team – BET u deset gradova Srbije u saradnji lokalnim nadležnim službama realizuje. Učenici na interaktivan način uče koje su prednosti racionalne upotrebe energije. Naš cilj je da im objasnimo pojam energetske efikasnosti u šta znači koristiti energiju onoliko koliko je potrebno a ne rasipati je, rekla je Jovanka Arsić – Кarišić, predsednik Upravnog odbora BET organizacije.

Pobednik tima dobija igricu, a svi učesnici majce i torbice, dok svaka škola učesnica projekta dobija po dve igrice kako bi se u slobodnim školskim aktivnostima đaci zabavili i učili o energetskoj efikasnosti.

Nema komentara

Odgovorite