I u Kragujevcu blokirane ulice zbog preskupog goriva (FOTO) (VIDEO)

- -
2

 U više gradova u Srbiji danas su organizovani protesti na koje su se građani odlučili zbog izuzetno visoke cene goriva.

Kako je i najavljivano na društvenim mrežama danas od 17 sati blokirane su ulice i putevi u svim krajevima Srbije.

U Kragujevcu su vozači, nezadovoljni izuzetno visokim cenama goriva, blokirali raskrsnicu kod Velikog parka, ali i ulaz u grad iz pravca Batočine kod krsta. Blokarian je bio i putni pravac od Male Vage ka Stanovu, deo magistralnog puta ka Kragujevcu i Čačku.

Građani koji su učestvovali u blokadama ističu da učestala poskupljenja goriva nemaju opravdanje, te da bi, ukoliko bi država smanjila zahvate, cena mogla da bude daleko niža.

Kako se ovih dana pisalo na društvenim mrežama protesti će biti organizovani svakog dana u isto vreme do ispunjenja zahteva.

Prvi zahtev vozača jeste da se usvoji nova cena goriva koja neće prelaziti brojku od 110 dinara po litru za dizel i 120 dinara po litru za benzin, takođe se navodi da ta cena bude važeća za sve pumpe u zemlji.

Zahtevi obuhvataju i novi proračun cene goriva i to na način da se cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez pa tek onda na oporezovanu cenu dodati akcizu koja ne sme biti više od 50 odsto osnovne cene benzina.

2 Komentara

  1. Dosta su nas krali.l!!! U BIH cena goriva iznosi 120din po litru. Sta smo mi bolji od njih? Gorivo je isto,samo lopovi nisu.

  2. Dosta su nas krali!!! Svuda u regionu cena ne prelazi 130din po litri…Ali u Srbiji uvek mora biti sve x x x duplo . Dokle?

Odgovorite