I “Oružari” prikupljaju potpise za opstanak “Zastavine ambulante”

- -
0

Radnici fabrike “Zastava oružje” će se priključiti prikupljanju potpisa za spas “Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika”, čime će poslati poruku da “ne prihvataju nasilje nakon koga će morati da zdravstvene usluge dobijaju čekajući u prenatrpanim čekaonicama domova zdravlja”.

Kako je navedeno u saopštenju Samostalnog sindikata “Zastava oružaja”, radnici podržavaju sve aktivnosti kako bi se utvrdila krivična odgovornost svih zbog neadekvatnog vođenja poslovnih knjiga čime je doveden u pitanje opstanak jedne od najelitnijih radničkih zdravstvenih ustanova u Srbiji, a čija je izgradnja dominantno finansirana i od radničkih para kako bi upravo u toj ustanovi mogli da dobiju najbolju zdravstvenu zaštitu.

“Skupljanjem potpisa doprinećemo da se spreči velika društvena šteta i otuđenje vrednosti za koje su se borile i gradile generacije radnika fabrike Zastava oružje i svih ostalih koji su svoja zdravstvena prava ostvarivali u ovoj ustanovi preko 60 godina. Nametnuta rešenja koja dovode u pitanje neophodnost postojanja prestižne zdravstvene ustanove stvaraju otpor kod naših radnika, pa pozivamo sve državne organe da spreče izazivanje nepoverenja u državu koja, kao posrednik građana, raspolaže sredstvima za zdravstvo i kao takva treba da bude u svojstvu javnog servisa radnika i građana”, navedeno je u saopštenju “Oružara”.

Zdravlje je jedna od najvažnijih potreba, pa zato Sindikat “Zastava oružje” poziva sve radnike, članove porodica da svojim učestvovanjem kažu ne onima koji nisu dorasli da ozbiljno obavljaju odgovorne poslove koje radnicima dovode u pitanje višedecenijsko pravo lečenja u zdravstvenoj ustanovi.

“Greške u održavanju zdravlja radnika i građana su nepopravljive i zato treba tražiti razumno, razborito, racionalno i argumentovano prosuđivanje o likvidaciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika”, zaključuju “Oružari”.

Nema komentara

Odgovorite