Humanitarno takmičenje “Larina trka” u Kragujevcu

- -
0

Larina trkaNacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), zajedno sa sportskim društvom “Jasenica”, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, u subotu, 13. aprila, organizuje orijentiring takmičenje “Larina trka” u Velikom parku i Šumaricama, kod muzeja “21. oktobar”, u Kragujevcu. Prijavljivanje za trku je od 9 do 11 časova, dok je početak prve trke zakazan za 11.30 za školsku decu grada Kragujevca, odnosno za 13 časova – za sve ostale kategorije. Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina izgubila bitku sa rakom i zauvek napustila orijentiring staze. Takmičenje je, ujedno, i pojedinačno prvenstvo Srbije u disciplini sprint.

Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrav način života i očuvanje životne sredine. Trka je takmičarskog karaktera i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija, uzrasta od 12 do 65 godina, i dve kategorije elitnih takmičara, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta, dok se u kategoriji “Sport za sve” mogu prijaviti svi koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas. Kotizacija za ovu kategoriju iznosi 150 dinara i sav prihod od kotizacija biće upotrebljen za nabavku svetlosnog mikroskopa za ranu dijagnostiku malignih oboljenja kod dece, za Odeljenje kliničke patologije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić”.

“Na ovogodišnjoj trci očekujemo preko 300 takmičara iz klubova širom Srbije, ali i veliki broj dece iz Kragujevca” – izrazio je uverenje u veliki odziv učesnika Milorad Stanojković iz OK “Jasenica”, direktor takmičenja i dodao: “Spremili smo medalje i prigodne nagrade za tri prvoplasirana takmičara u svakoj kategoriji. Smatramo da je ovo primeren način da se ukaže na značaj unapređenja i očuvanja zdravlja naše dece, ali i na značaj pružanja podrške i saosećanja svoj deci oboleloj od teških bolesti.”

Prijavljivanje se vrši onlajn putem i-mejla info@jasenica.rs ili pozivom na broj 060/31 63 933.

Nema komentara

Odgovorite