Humanitarna utakmica za pomoć Stefanu Jovanoviću

- -
0

U Kragujevcu će KKK Radnički i Politehnička škola odigrati revijalnu, humanitarnu utakmicu za Stefana Jovanovića, bivšeg učenika te škole, teško nastradalog 2013. godine koji se još uvek bori za ozdravljenje očiju. Utakmica je zakazana za subotu 24. decembar od 18 časova u fiskulturnoj sali škole koju su združeno renovirali Politehnička i KKK Radnički.

5dfdd6b7e2a0f62732e74b26049b6c44_xl

Specijalni učesnici ovog događaja biće Jelena Milovanović i Nikola Lončar, sportisti koji su kragujevačkoj košarci doneli olimpijske medalje, a koji su danas profesionalno angažovani u Španiji.

Pre tri godine Kragujevčanin Stefan Jovanović (22 godine) je bez ikakvog povoda teško pretučen. Tom prilikom su mu nanete teške povrede glave, proveo je više od 120 dana u komi uz napade epilepsije.

Iza njega je trogodišnji, mukotrpni oporavak, ali još uvek traje borba za njegovo potpuno ozdravljenje. Da bi savladao slepilo, nužni su brojni medicinski tretmani za koje je njegova porodica pronašla rešenje u Rusiji, ali mora da obezbedi nekoliko desetina hiljada evra.

Jovanovići se uzdaju u sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da odvoje deo onoga čime raspolažu i unapred zahvaljuju.

Novčani prilozi za Stefana uplaćuju se na žiro-račun njegovog oca, Nebojše Jovanovića, u Komercijalnoj banci: 205900101873087066.

U toku je i internet kampanja prikupljanja sredstava – detaljnije: STEFAN’S EYES SURGERY.

Škola i KKK Radnički pozivaju sve građane da se priključe akciji i ispolje solidarnost, odvoje prilog za porodicu Jovanović (prikupljaće se na ulazu u salu), a potom i da uživaju u košarci koju će u kombinovanim sastavima da prirede profesionalni igrači zajedno sa učenicima i profesorima, uz “pojačanja” iz Salamanke i TV kanal plus.

(FOTO: prviprvinaskali.com)

Nema komentara

Odgovorite